שלום מיכל
אני מעוניין לדעת מה אפשר לעשות עם הכשרה בתחומי הגישור והאימון בשוק העבודה.
התחומים האלה מעניינים אותי מאד ואני רוצה לדעת אם יש בכלל כדאיות לאדם שאינו בעל תואר אקדמי כלשהו ללמוד אותם לשם עיסוק בהם.
נוסף לכך אשמח לשמוע מה היית ממליצה לאדם מעל גיל 30 ללמוד כדי לקבל הסמכה והכשרה שיאפשרו לעסוק בתחום הייעוץ וההכוונה ?
תודה
תומר
מיכל תירוש | 18:39 20/12/06
הי תומר,
אימון וגישור הם שני תחומים שמאוד מתפתחים בארץ ולאחרונה המודעות אליהם הולכת וגדלה. לעיתים הם דורשים שיהיה תואר או מקצוע קודם (לדעתי בגישור זה אפילו בד"כ), אך לעיתים לא. יחד עם זאת, אין ספק שניסיון קודם יכול להוות יתרון בתחומים אלה, כמו שניסיון בכלל זה משהו שרצוי שיהיה כאשר באים לייעץ או לכוון מישהו.
כך ששאלת הכדאיות לדעתי לא קשורה לעניין של תואר (במיוחד אם זה לא משהו שנדרש כדי להתמחות בתחום), אלא יותר לעניין של אופי ויכולת בתחום הזה. אני מכירה אנשים שלמדו את התחום ומצליחים בו בגדול, לעומת כאלה, שלא הצליח להם. וזה, כאמור, פחות תלוי ברקע של אותם אנשים אלא ביכולת שלהם, אם זה בגישור- לפתור סכסוכים, ליצור הדברות בין צדדים ולשכנע, ואם זה באימון- להבין את האדם האחר, להתחבר אליו, לכוון אותו ולסייע לו.
אלה דברים שהכשרה בתחום יכולה לסייע להם, לשפר מיומנויות ולתת עוד כלים, אך בסופו של דבר, נראה לי שזה משהו שהוא לא רק נלמד. זה גם עניין של אופי. כך שאם נראה לך (ולסובבים אותך, כי פידבק מאחרים משמעותי כאן)שאתה אדם מתאים לעניין, אז כדאי. אם יש ספק- אולי לא...
באשר להכשרה בתחום הייעוץ וההכוונה, ייעוץ והכוונה למה? הרי ייעוץ והכוונה נחוצים גם בתוך מקצועות ספציפיים (למשל, מורה מתחילה בהחלט תרויח מייעוץ והכוונה בתחום ההוראה). אם אניח שכוונתך לייעוץ והכוונה בקריירה, הרי שיש צורך בניסיון בשוק העבודה ובנושאים של פיתוח קריירה, ורצוי גם הכשרה בתחום- כמו אימון שהזכרת, הכשרה והבנה בעולם התעסוקה, כמו שיש למשל ליועצים ופסיכולוגים ארגוניים, יועצים תעסוקתיים וכו'.
בהצלחה,
מיכל