הקורס מקנה ידע בתחום תזונה נכונה, שיטות הרזיה, בניית תפריטים, אורח חיים בריא, אבות המזון, שיטות הרזיה, בניית תפריטים, שילובים נכונים של מזון.
נושאי הלימוד
- מבוא לתזונה ומושגי יסוד; אבות המזון: פחמימות וחלבונים
- אבות המזון: חלבונים ושומנים
- אבות המזון - שומנים; ויטמינים ומינרלים
- נוגדי חמצון; הכרת המזונות
- הנחיות והמלצות לתזונה נכונה; פירמידות המזון; תוויות המזון
- משק המים בגוף; מערכת העיכול; אי סבילות ללקטוז וגלוטן
- התסמונת המטבולית (השמנת יתר, יתר לחץ דם, סוכרת)
- דיאטות לסוגיהן ; בחירת הדיאטה הנכונה
- מנות מזון; קבוצות תחליף; סידור התפריט
- חשיבה חיובית וחשיבה רזה; הערכה עצמית והתמודדות עם כשלון
- פעילות גופנית וירידה במשקל
- מוצרי בסיס למטבח הבריא; שיטות בישול