הנהלת חשבונות 1+2 (מסלול משולב בסיסי + מתקדם)
תנאי רישום:
12 שנות לימוד או תעודה של 11 שנות לימוד ועמידה בבחינת כניסה במתמטיקה ברמה של 11 ש"ל. מי שעמד בבחינת בגרות במתמטיקה ביחידת לימוד 1 לפחות יהיה פטור מבחינת הכניסה.
ועדת קבלה
תיאור התעודה:
לעומדים בבחינות ההסמכה מטעם משרד התמ"ת יוענקו התעודות:
תעודת גמר מנהל חשבונות סוג 1+2 (בסיסי+ מתקדם) מטעם התמ"ת.
תעודת מקצוע - מנהל חשבונות סוג 1+2
אישור למקצוע – כשיוסדר הסיווג המקצועי למגמות החדשות, בוגר הקורס יהיה זכאי לתעודת מקצוע - מנהל חשבונות סוג 2 - מתקדם
משך הלימודים:
390 שעות אקדמיות
תחומי לימוד:
תחום החשבונאות מלווה את המגזר העסקי מאז ומתמיד. עקב התמורות החלות בארץ ובעולם בתחום הפיננסי נמשך ואף גובר והלך הביקוש לאנשי מקצוע מעולים בתחום זה. הנהלת החשבונות היא דרישה הכרחית בכל מוסד או ארגון. הנהלת החשבונות היא כלי הבקרה והביקורת של הארגון על תהליכי ההוצאות וההכנסות המתקיימים בו. עבודת הנהלת החשבונות כוללת רישום עדכני ושיטתי של הפעולות הכספיות המתנהלות בעסק, המרכיבות את המחזור העסקי של הארגון. מנהלי הארגון זקוקים בכל שלב נתון לנתוני האמת של התנהלות החברה לצורך ניהולה, וכן לשם גיבוש צפי לגבי פעילותה בסוף שנת התקציב. קורס הנהלת החשבונות הוא הדלת לעולם החשבונאות, והוא מהווה את התשתית לכל מקצועות החשבונאות באשר הם. תוכנית הלימודים מותאמת לתוכנית העדכנית שנבנתה במשרד התמ"ת והיא נועדה להעלות את רמתם המקצועית של מנהלי החשבונות ולהתאימה לדרישות הפרקטיקה.
מטרות הקורס
הכשרת מנהלי חשבונות – סוג 1+ 2 (בסיסי+ מתקדם)
הכנה למבחני ההסמכה של משרד התמ"ת
קהל היעד
המעוניינים לעסוק בתחום החשבונאות.
נושאי לימוד מרכזיים
חשבונאות פיננסית - פרקי נושא זה הם דלת הכניסה לעולם החשבונאות. התלמיד יתוודע לכללי החשבונאות הבסיסיים ולעקרונות חשבונאיים מקובלים, וילמד על התהליך החשבונאי, החל מאיסוף המידע החשבונאי, רישומו וסיווגו, ועד לשלב עריכת דוחות כספיים המבוססים על המידע שנאסף ונרשם, שותפויות, עסקה משותפת, משגור, עסקות במט"ח וטיפול בהפרשי שער, חשבונות המפעל התעשייתי, מוסדות ללא כוונת רווח, רשויות מקומיות, קבלנים, שיטות פחת ומכירת רכוש קבוע, התקינה החשבונאית.
תורת המסחר והמשק – סוגי התאגדויות, מושגי יסוד בכלכלה, מושגי יסוד בבנקאות וביטוח, שיקים, שטרות וכרטיסי אשראי, מערכת המיסים בישראל- ידיעה כללית.
חישובים מסחריים - כלים מתמטיים חיוניים לשם יישום נכון של כללים חשבונאיים: חישובי רווח והפסד, חישובי הנחות, חישובי רבית, נכיון שטרות ושיקים לפירעון עתידי.
חשבונאות מעשית-ממוחשבת - יישום מעשי של נושאי הלימוד בחשבונאות פיננסית באמצעות תוכנת מחשב.
פרויקט גמר.