המטבח הוא המרכז של הבית, מרכז ההתרחשויות. לעיתים קרובות זה המקום שבו בני הבית אוהבים להיות. במטבח אנו מגלים הקצנה של פעילויות זהו אזור עבודה שבו מתבצעות פעולות רבות ומורכבות בלחץ זמן, אך שם אנו גם מציגים פנים מארחות ורגועות. בעידן הנוכחי בו אנו חיים מתחבר מרחב האכילה עם מרחב הכנת האוכל ועם החלק הציבורי של חלל הבית, ומתוך כך נוצר צורך בהתמקצעות של אזור המטבח. הקורס מעודד חשיבה תכנונית ויצירתית, ותרגומה להיבטים מעשיים. בוגרי קורס עיצוב ותכנון מטבחים משתלבים בעבודה בחנויות מטבחים, במשרדי עיצוב פנים, או עובדים כעצמאיים.
מטרות הקורס
רכישת מקצוע ייחודי
התמחות ייחודית בתחום מרתק ומבוקש
היכרות עם התחום בארץ ובעולם לאורך השנים
היכרות עם חידושים ועם מגמות עתידיות
היכרות עם יצרנים, אולמות תצוגה וחנויות שונות
קהל היעד
בוגרי קורסי עיצוב שונים המעוניינים להתמקד בתחום מקצועי זה
אנשים בעלי רקע בשרטוט
נושאי לימוד עיקריים
הנדסת אנוש – היכרות עם ממדי האדם, מידות מקובלות וטווחי תנועה
פרוגרמה ככלי תכנוני, הגדרת צרכים ורצונות
תכנון נכון של מטבח – לקיחת מידות, ניצול מקסימלי של החלל, נגישות, נוחיות, מפגש בין הפרקטי לאסתטי
חומרים
חזיתות
סגנונות
פירזול והקשר שלו לתיפקוד יעיל של מטבח
תאורה – גופי וסוגי תאורה
טכנולוגיה במטבח – תוכניות חשמל ואינסטלציה, מיכשור חשמלי, יחידות ואלמנטים מיוחדים
צבע במטבח – עקרונות השימוש בצבע כחלק בלתי-נפרד מעיצוב החלל
זרמים וסגנונות בעיצוב מטבח
סיורים
תאורה – גופי וסוגי תאורה
משטחי עבודה
תירגול – שרטוט תוכניות וחתכים של מערכי מטבח