תעשיית התיירות מהווה תחום עיסוק מושך ויוקרתי, זו אחת התעשיות המתפתחות והצומחות ביותר ברחבי תבל בכלל ובישראל בפרט.
הגידול בתעשיית התיירות בישראל מביאה עימה גם לגידול במספר המועסקים בתעשייה זו, לפיכך, קיים צורך בהעמקת ההכשרה המקצועית וההשכלה הגבוהה בקרב העובדים בתחום.
מקצועות התיירות המגוונים מיועדים לאוכלוסיה בגילאים שונים ובפריסה ארצית. מטרת הקורס הינה להכשיר אנשי מקצוע בתחום המלונאות. הקורס משלב לימוד והדרכה עיונית בנוסף להתנסות מעשית במסגרת תכנית לימודים אחת. הקורס פותח בפני בוגריו מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה במלונאות, באתרי האירועים ובמסעדות.
נושאי הקורס:
-
ביצוע מכלול העבודות הקשורות בהכנת חדרי אוכל אולמות אירועים ובארים, שלבי הפתיחה והסגירה.
-
השתלבות ופעילות בצוותי קבלה ומשק.
-
השתלבות ופעילות בצוותי מטבח, חדרי אוכל, אולמות אירועים, מסעדות ובארים.
-
כללי התקשרות עם שאר העובדים, עם המנהלים, הלקוחות והסביבה.
-
שפה מקצועית.
-
ביצוע עבודה מדויק לפי הכללים הדרושים ברמה מקצועית נדרשת שתאפשר קדום מקצועי.
מטלות הקורס: התנסות מעשית במלון, עבודות בית , מבחנים.