הפרעות קשב הן הפרעות נוירולוגיות, גנטיות לרוב, בשנים האחרונות נחקרים ונחשפים המאפיינים והשכיחות בקרב האוכלוסייה. הפרעות אלה משפיעות על איכות חייהם של ילדים ומבוגרים כאחד. אימון אישי הוא כלי מרכזי לטיפול והתמודדות עם הפרעות אלה. יחודו של התהליך הוא בעובדה שהוא מאפשר למתאמנים ללמוד על ההפרעה בה הם לוקים ולהבין את השפעותיה על התפקוד שלהם בחיי היום יום מול אתגרי החיים.
באמצעות האימון יכולים המתאמנים לרכוש כלים אישיים, ולפתח אסטרטגיות שיעזרו להם להתמודד בהצלחה עם הקשיים היומיומיים שלהם בכל תחומי החיים : בקריירה, בלמודים, במשפחה ובזוגיות, ביחסיהם החברתיים ובעיסוקי הפנאי, באמצעות אימון אישי ספציפי מגיעים המאומנים בעלי ההפרעה למיצוי מרבי של הפוטנציאל הגלום בהם ולהגשמת מטרותיהם האישיות.
תחומי הלימוד:
מודלים תיאורטיים להבנת התופעה, הכרה ,הדגמה והתנסות בכלים ספציפיים לתפקודים כגון : ניהול זמן ,דחיינות, סדר וארגון, פתרון בעיות וקבלת החלטות, ויסות, בחינת השפעתם של אפיונים אלה על התפקוד בחיי היום יום ועל ההתמודדות עם אתגרי החיים, רגשות ושליטה בכעס, התמודדות עם מצבי לחץ ותפקוד חברתי, הבסיס הנוירולוגי של התופעה, כולל התייחסות לאבחונים ולתרופות ומכלול האפיונים של הפרעות קשב בתחומי ניהול הקשב, האימפולסיביות ותנועתיות יתר.