“לעולם לא יאכל אדם אלא כשהוא רעב ולא ישתה אלא כשהוא צמא” (רמב”ם, הלכות דעות, פרק ד’)
תזונה נכונה היא דרך חיים הבונה חומת חוסן בפני מחלות וכשלים גופניים ונפשיים, והשימוש בה לשם ריפוי, היא אבן היסוד ברפואה הטבעית.
כבר לפני כ- 2500 שנה דנו הפילוסופים היוונים בתפקידה החשוב של התזונה ב”שמירה על האיזון בגוף”. במאה החמישית לפנה”ס נכתב ספר בנושא זה בשם “הזנת הגוף”.
הרמב”ם , בכל כתביו הרפואיים, מדגיש את החשיבות שנודעת לשמירה על הבריאות ולמניעת מחלות על-ידי אורח-חיים בריא ותזונה נכונה. משנתו בנוגע לתזונה מתייחסת למספר פרמטרים שעליהם מתבססת תורת התזונה הטבעית, והם: מידת האכילה והשתייה, זמן האכילה וסוגי המאכלים המומלצים.
הגישה הטיפולית בתחום התזונה הטבעית היא שאין “מזון בריא” לכולם, וכי מה שנכון ובריא לאדם אחד, יכול להיות מזיק עבור אדם אחר. על כן בניית התפריט התזונתי היא אינדיבידואלית לכל מטופל ומתחשבת ברגישויותיו, טעמו האישי , החסרים הספציפיים בגופו וכן הלאה.
השימוש בתזונה ככלי טיפולי הוא למעשה בלתי נמנע, שכן המזון שאנו צורכים משפיע על גופינו עד לרמת התא. לכן, מרפאים רבים ברחבי העולם מסתייעים כיום בכלי התזונתי בלבד לצורך ריפוי.
מאז ועד ימינו תזונת האדם עומדת במוקד פעילות תרבותית וכלכלית רחבת היקף וכיום היא מקבלת משנה חשיבות. רבבות מחקרים מדעיים שנערכו בעשור האחרון הוכיחו כי לתזונה הנכונה השפעה מכרעת על בריאות הפיסית והנפשית של האדם. הידע הרחב העומד כיום לרשותנו בתחום זה מאפשר לנו להגדיל את סיכויינו להיות בריאים יותר, למנוע מחלות מסוימות ולהתגבר על חלק מהמחלות ביתר קלות.
כיום, ידוע כי באמצעות שורה של צעדים תזונתיים ניתן לטפל בהרבה מחלות נפוצות, כגון דלקת מפרקים, אסתמה, טרשת עורקים, דיכאון, סוכרת יתר לחץ דם, תסמונת המעי הרגיז, מחלת הנשיקה, אקנה ועוד.
המסלול מקנה לתלמידים את אחד הכלים המרכזיים בטיפול הטבעי והוא הבניית אורח חיים בריא באמצעות הרגלי תזונה נכונים המאפשרים שיקום מערכות הגוף ובריאות טובה. בוגרי המסלול לומדים להכיר את יחסי גומלין שבין תזונת האדם ובריאותו וליישמם על מטופלים.