בישול גורמה רפואי הוא קורס ייחודי וראשון מסוגו בישראל, אשר פותח על ידי מכללת “שלם” בשיתוף “הדסה אופטימל”, ומקנה כלים לפתיחת עסק להסעדת גורמה המבוסס על עקרונות התזונה הבריאה.
הקורס מספק ידע מקצועי (עיוני ופרקטי) הן בהיבט הרפואי תזונתי והן בהיבט הקולינארי, והוא כולל סדנאות להכנת מנות גורמה המותאמת לצרכים רפואיים ולבעיות בריאותיות שונות, כגון סכרת, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול, צליאק , קרוהן, סרטן השד, סרטן המעי, עודף משקל, בעיות פיריון.
בראש הקורס עומד השף ד”ר רני פולק, הנחשב לחלוץ בישראל ובעולם בכל הקשור בשילוב בין ידע קולינרי מעמיק ונרחב לבין ידע רפואי.
הקורס מועבר על ידי מומחים לתזונה הוליסטית מביה”ח “הדסה עין כרם” ושפים רפואיים המתמחים בבישול בריא ייעודי לאוכלוסיית בריאה, לחולים ולבעלי צרכי תזונה מיוחדים.
הקורס מקנה מומחיות בלעדית ואפשרויות השמה כמעט בלתי מוגבלות אשר הביקוש להן רב מאוד בארץ ובחו”ל.
נושאים נלמדים:
יסודות הבישול הבריא על בוריים, שיטות חיתוך עם טכניקות בריאות ושיטות בישול, הכרות עם אבות המזון התייחסות קולינארית בחירת מוצרי המזון בקנייתם, הכרות עם מטבחים בינלאומים בריאים ועוד..
התייחסות לכשלים בריאותיים במטבח הגורמה, למחלות לב וכלי דם עודף כולסטרול ויתר לחץ דם בהדגשה על שימוש מושכל במלח ושמנים יסודות השימוש במלח תוצריו ומחליפיו, השימוש במוצרים מתועשים והדרכים להפחתתם.
השומן הטוב והשומן הרע, טכניקות לבישול תוך מיעוט בשימוש בשמן, שימוש בשמנים בריאים בבישול, יסודות האפיה הבריאה ויסודות האפיה דלת השומן.
בנוסף מועבר קורס כשרות המטבח ע"י סמכות רבנית בעלת כושר והכשרה בנושא.