המחלקה לעיצוב גרפי הינו דיסציפלינה אמנותית, טכנולוגית, אינטלקטואלית ותקשורתית העוסקת בתרגום הצרכים של הקהילה והיחיד לשפה חזותית ותקשורתית המובנת לקהלי יעד שונים. תרגום זה מתבצע באמצעות מדיות דיגטליות ומודפסות לסוגיהן.
תכנית הלימודים מתעדכנת תמידית, תוך שימת דגש על מקצועות המדיה השונים לרבות: הכרת המדיה הדיגיטלית, עיצוב אינטראקטיבי, עיצוב לטלויזיה, עיצוב לרשת, תפישה וירטואלית, אנימציה תלת מימדית, אנימציה קלאסית ולימודי וידאו הכוללים תסריטאות, עריכה, בימוי וסאונד. כל זאת לצד מקצועות לימוד מסורתיים, וביניהם: תפישה חזותית, עיצוב גרפי, צורה וצבע, כתב וטיפוגרפיה, פוטוגרפיקה, עיצוב תלת מימדי, עיצוב אריזות, ארטדיירקשן ופרסום, רישום, איור, ציור, צילום וסדנאות תחריט ומשי.
הסטודנט יירכוש ידע עיוני נרחב במגוון נושאים: תולדות האמנות והעיצוב, סוגיות במדעי החברה והרוח, תקשורת המונים, לימודי חינוך והוראה.
המחלקה מציעה את המסלולים הבאים:
מסלול אנימציה – במסלול זה יעסוק הסטודנט בהיבטים השונים של עולם האנימציה הקלאסית והממוחשבת תוך הבנת האספקטים הקולנועיים עליהם מושתתת האנימציה. תוכנית הלימודים כוללת לימודי רישום וציור מוגברים, לימודי איור, עיצוב דמות וסביבה, תסריט, עריכה, סדנת משחק דימוי וסאונד.
מסלול עיצוב לסביבת מסך - הלימודים במסלול זה משקפים פן נוסף הבא לשרת את הצרכים החדשים והמשתנים של עולם התקשורת. הסטודנט יעסוק בתחומי מדיה כגון: עיצוב אינטראקטיבי על היבטיו השונים, קולנוע, וידאו,אינטרנט, אנימציה, צילום ופס קול.
תוכנית הלימודים מגשרת בין היכולת העיצובית, היצירתית והמושגית לבין ניצולן של הטכנולוגיות הדיגיטליות והאלקטרוניות, תוך היכרות עם דפוסי חשיבה נוספים של תנועה, חלל וזמן.
עיצוב גרפי למדיות מודפסות - במסלול זה יתמחה הסטודנט בעיצוב שיעדו העברת מסר רעיוני תקשורתי דרך מדיות מודפסות בכדי לתת מענה לצורכי החברה. בכינון תרבותה מחד ובמתן פתרונות שיווקיים מאידך. הסטודנט יפתח יכולות יצירה ועריכה היררכית של מידע על ידי מפגש בין דימוי תוכן וצורה, תוך התאמת דרך החשיבה והטכניקות והחומרים לצרכים השונים.
מסלול איור - במסלול זה יעסוק הסטודנט בהיבטים השונים של האיור הן כמוצר עצמאי והן ככלי להמחשה חזותית של טקסטים ורעיון. זאת, תוך שיפור היכולות הטכניות, היכרות עם טכניקות חדשות ומתן דגש על חשיבה מקורית במטרה לפתח סגנון ושפה אישיים.
שנה א' ו-ב' יוקדשו לרכישת כלים לניתוח וביקורת עבודות, מיומנויות והרגלי עבודה, טכניקות בסיסיות, תוך פיתוח הראייה, החשיבה והתפיסה הגרפית. במהלך שנתיים אילו ייחשף הסטודנט למספר רב ככל האפשר של קורסים מתחומים שונים במטרה לזהות את תחומי העניין שלו וכישוריו ולאפשר לו בחירה נכונה עבורו באחד מתחומי ההתמחות המוצעים.
בתום השנה השנייה יבחר הסטודנט באחד מארבעת מסלולי התמחות אילו ויתמחה בו בשנים ג'-ד'. בחירת המסלול מותנית בציוני מעבר מתאימים למסלול הנבחר.