לימודי השנה הראשונה מתרכזים בתזונה קלינית והסילבוס כולל, בין היתר, את הנושאים: אבות המזון - פחמימות. סוגי הפחמימות, מקורותיהם. מטבוליזם של פחמימות בגוף. אינדק גליקמי. אינסולין, תגובה גליקמית. היפוגלקמיה. היפרגליקמיה. סוכרת מטיפוס 1. 2, ליפידים (שומנים) סוגים שונים, אומגה 3 אומגה 6, כולסטרול HDL. KDL, טריגליצרידים, פפטידים (חלבונים), מבנה, תפקיד, אנזימים, תזונה אורתומולקולרית - ריפוי באמצעות חומצות אמיניות, ויטמינים- מקורות, תפקידם בגוף, מחלות חסר ועודף, מינרלים- סוגים, יסודות קורט, היפותירואידזם. היפרתירואידזם. אוסטיאופורוזיס ועוד.
חובות:
- מבחן מסכם שנתי
- נוכחות הקורס - 90%
- הגשת עבודות