הרשמה מאוחרת ללימודים

הרשמה מאוחרת ללימודים

מוסדות הלימוד האקדמיים נמצאים בשיאו של הרישום המאוחר; זה הזמן להרשם ללימודים לשנה הבאה ולהרוויח שנה.

הסטודנטים אמנם יצאו לחופשת הקיץ ונמצאים בעיצומן של הבחינות אך שוק הלימודים מהמתרס של אלו שמתעניינים בלימודים או עומדים להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב, עדיין שוצף וגועש. אם בשנים קודמות ההרשמה הסדירה הייתה מסתיימת במאי ולאחר מכן הרישום המאוחר היה נמשך מקסימום עד חודש יוני היום הוא מתארך לחודשים יולי-ספטמבר ויש מוסדות שאפילו רושמים תלמידים בשבוע הראשון של שנת הלימודים. 

ניתן למנות כמה סיבות מדוע מועמדים ללימודים נרשמים בסוף הרישום:

גיא ניר מנהל השיווק של המכללה האקדמית להנדסה בירושלים אומר כי, "מדי שנה ישנם ביקושים גבוהים גם בחודשים יוני – אוקטובר. מדובר בד"כ במועמדים שעל סף שחרור מצה"ל שרוצים בכל זאת "להרוויח" את שנה"ל הקרובה ומנסים מאוד להתקבל כבר לשנה זו. כמו כן, ישנם מועמדים רבים שחוזרים ארצה לאחר טיול ארוך בחו"ל, מתחילים "להתאפס" ורוצים להתחיל את לימודיהם.

בנוסף, קיימת מגמה שנמשכת בשנים האחרונות שבה מועמדים למסלול לימודי הערב נרשמים יחסית מאוחר. אלו הם אנשים עובדים, מבוגרים יותר מחתך של 21-24 וקבלת ההחלטות שלהם בנוגע ללימודים נעשית ממש בדקה התשעים.

סיבה נוספת לכך שאנשים נרשמים מאוחר לשנה"ל נעוצה בהשלמת בגרויות ו/או פסיכומטרי. לא מעט מועמדים ניגשים במהלך מאי-יוני לשיפור בגרויות ורק לאחר שהם מקבלים ציונים, הם מבינים כי יש הם סיכוי להתקבל ואז מגיעים להירשם. כנ"ל לגבי פסיכומטרי, שהמועד האחרון הרלוונטי הוא זה שמתקיים ביולי, והתוצאות של המבחן מתקבלות בדר"כ בחודש אוגוסט ואז אנו רואים שוב עלייה חדה בביקוש להירשם".

קרן בן דוד, מנהלת השיווק של המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך-ויצו חיפה מונה סיבות נוספות מדוע ההרשמות נסגרות השנה מאוחר:

ההרשמה המאוחרת ברוב המוסדות האקדמיים היא בדרך כלל על בסיס פנוי. גיא ניר מציין כי, "במכללה האקדמית להנדסה בירושלים מודיעים מראש לנרשמים כי ההרשמה הסתיימה וניתן להירשם רק על בסיס מקום פנוי. לא מבטיחים למועמד כי יוכל להתחיל את השנה גם אם נתוניו "מושלמים". היה ויש מועמד אחר שהתקבל וביטל, ניתן יהיה להיכנס במקומו. המחלקות אצלנו מלאות מחודש מאי, כאשר כבר במאי המכללה עמדה ביעד המכסות שקבעה לכל מחלקה".

א. התלבטות על כיוון ומוסד הלימודים. פרופיל של צעירים המתקשים לקבל החלטות ובשלב מאוחר מגלים שכל חבריהם כבר התקבלו ללימודים/החלו ללמוד בעוד שהם נשארו מתלבטים.

ב.  מי שנדחו ממוסד אקדמי אחד ומחליטים לנסות את מזלם במוסד אחר/תחום אחר.

ג.  המצב הכלכלי מקשה על אנשים לקבל החלטה על לימודים אקדמאיים שטומנים בחובם הוצאה רחבה יותר מאשר התשלום בגין הלימודים עצמם (כגון מגורים, עזרים נלווים ללימודים ואפשרויות השתכרות נמוכות יותר עקב פחות זמן פנוי לעבודה).

ד.  היצע הולך וגדל של מוסדות לימוד אקדמאיים ולא אקדמאיים שמקשים על תהליך קבלת ההחלטות.

בקריה האקדמית אונו מציינים כי, ההרשמה המאוחרת היא במהלך יולי. בשנים קודמות, בחלק מהמסלולים הרישום נמשך עד ספטמבר. כיום אין בקריה האקדמית מחסור בסטודנטים כלל. המקומות הפנויים שנשארו הם בחלק ממסלולי משפטים ובמסלול בוקר מנהל עסקים למתמחי חשבונאות ומערכות מידע. נותרו גם מקומות ספורים בלימודי התואר הראשון בהפרעות בתקשורת.

המרכז האקדמי ויצו חיפה פותח למשל את ההרשמה מידי שנה בחודש ינואר ונועל אותה ביוני. לאור ייחוד המקצועות הנלמדים בויצו חיפה, תהליך ההרשמה כולל מספר שלבים של מיון והתאמה על כן לעיתים ישנן מחלקות אשר ההרשמה אליהן נסגרת מוקדם יותר עקב מילוי מכסות במועמדים מתאימים. ישנן שנים בהן אנו מאפשרים הרשמה מאוחרת גם לאחר יוני, למילוי מספר המקומות המצומצם שנותר, במועמדים המתאימים ביותר. השנה נותרו מספר מקומות ספורים בארבע מחלקות בהן אנו מאפשרים הרשמה מאוחרת: צילום, עיצוב אופנה, ניהול עסקי, ומסלול חדש - קולנוע.

למרות שהמוסדות האקדמיים רוצים לסגור את כל המקומות הפנויים בכל המסלולים הם עדיין שומרים על תנאי קבלה אחידים ולא מקבלים מועמדים אם נתונים נמוכים במטרה לסיים הרשמה. במרכז האקדמי ויצו חיפה תנאי הקבלה לנרשמים מאוחר אינם שונים, זהים לכל השנתון שנבדק. "חשוב לנו לשמור על קו הוגן ואחיד בקבלה לכל המתקבלים ולקבל את המתאימים ביותר. על כן על הנרשמים מאוחר לא יהיו הקלות בהרשמה או החמרות. כן חשוב שייקחו בחשבון את העובדה שהם מתמודדים על מקומות אחרונים שנותרו ועל כן עלול להיות מצב שבו יותר אנשים מנסים להתקבל על מעט מקומות", מסכמת קרן בן דוד.

אם אתם עדיין מתלבטים אם ללמוד שנה הבאה או האם בכלל נשארו מקומות, צרו קשר עם מחלקות ההרשמה של המקומות בהם את מעוניינים. הסיכוי למצוא עדיין מקום במסלול טוב ובמוסד לימודים נחשב הוא עדיין גדול. תבדקו, תרשמו ומקסימום אם תחליטו לדחות את הלימודים לשנה הבאה תבטלו.
שיהיה בהצלחה.

קישורים בנושא:
לימודי תואר ראשון
פורום ייעוץ לימודי ותעסוקתי

 

תוצאות חיפוש בתחום

נמצאו 0 מוסדות לימוד ובהם 0 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
בעמוד זה נמצאים 0 מסלולי לימוד בתחום , ב-0 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין ב אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
סוג תואר:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור