כיום, זרועות הפסיכולוגיה ארוכות מאוד, פסיכולוגיה קלינית, ארגונית תעסוקתית, חינוכית, התפתחותית ושיקומית. לימודי ההמשך לתואר השני כוללים את תחום הייעוץ הארגוני העוסק בשיקום פתולוגיה ארגונית, שיפור יחסי עובד- מעביד, החדרת מוטיבציה וייעול המנגנונים הארגוניים. לימודי התחום פותחים שעריהם למשכילים בעלי תואר ראשון לפחות.
ייעוץ ארגוני, לימודי תעודה במכללות
ייעוץ ארגוני, נכנס תחת המטרייה של משאבי אנוש וניהול. התוכנית מתאימה לבעלי השכלה אקדמאית בלבד, בעלי תואר ראשון לפחות. תעודת הגמר המתקבלת מלימודים אלה, היא תעודה מקצועית ולא קיים תואר ראשון או שני בייעוץ ארגוני.
בארץ המבחר ללימוד המקצוע די קטן, מוסדות המציעים מסלול זה הם: מכללת עמק יזרעאל, המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן, מכללת ספיר ותפנית של האוניברסיטה הפתוחה. מכללות אחרות מציעות קורסים למנהלים שאינם מתמקדים בייעוץ ארגוני בלבד אלא ברכישת כלים ומיומנויות למנהלים.
תנאי הסף לקבלה ללימודים
לרוב, ידרשו המכללות תואר שני לפחות, עם זאת, הליך הקבלה ללימודים כולל ועדת קבלה שתשקול כל מתמודד לגופו, תוך התייחסות לתחומי התואר הראשון והשני שבידם וכמות הניסיון בתחום הניהול או במקצועות הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה ומשאבי אנוש. הוועדה תבחן גם מקרים חריגים, למשל, בעלי תואר ראשון עם ניסיון מוכח בניהול. ציוני הבגרות והפסיכומטרי לא רלוונטיים ללימודי תעודה זו, היות ובלעדיהם לא ניתן להתקבל בכלל ללימודי תואר ראשון, פרט לאוניברסיטה הפתוחה.
מה התחומים הנלמדים?
מסלולי הלימודים שמציעות המכללות השונות יעסקו בנושאים מגוונים: ניתוח מצב הארגון, הבנת המערכת ברמת הארגון והפרט, קריאה מציאותית של יחסי עובד מעביד ושיפורם, הגיית אסטרטגיה לשיפור וייעול, פיתוח הדרכות לעובדים ומנהלים, דרכי פעולה מעשיות ורכישת כלים להערכת השיפור. בבסיס המקצוע, עומדת היכולת הניהולית, הבנת עובדים והנעתם, לכן, המתאימים במיוחד למסלול זה הם אנשים כריזמטיים ואסרטיביים, בעלי יכולת חדה לניתוח המציאות הארגונית, כמו כן, נדרשת יצירתיות וגמישות מחשבתית בכדי לתכנן, לבנות וליישם תוכניות לשיפור והעצמת הארגון.
אפשרויות תעסוקה ושכר
הייעוץ הארגוני הוא מקצוע מכובד מאוד שעשוי להניב הכנסה שנעה בין 6,000 שקלים ליועץ מתחיל ועד כ 15,000 שקלים ליועץ ותיק ומנוסה. בלוחות מודעות הדרושים בישראל, ניתן למצוא עשרות מודעות עם דרישה לתואר שני לפחות וניסיון רב בניהול. בתחום זה ניתן לעבוד כשכירים ובקביעות במקום עבודה אחד או לעבוד כעצמאיים ולנהל פרויקטים זמניים של מינוף ארגונים שונים. כמו כן, ניתן בקלות לעשות הסבה מקצועית לתחומים דומים למשל, מנהל בכיר ואף סמנכ"ל או מנכ"ל.
הקבלה ללימודי ייעוץ ארגוני מצריכה השכלה אקדמאית מרובה וניסיון ארוך שנים בתחום הניהול וההתנהגות. מעטים עומדים בדרישות הגבוהות ולכן בשוק קיים היצע רחב של הצעות עבודה בשכר גבוה. מבדיקה מקיפה של מודעות הדרושים נמצא, שבדרך כלל תנאי הסף לקבלה לעבודה אינם כוללים דרישה ספציפית לקורס הייעוץ הארגוני, אלא השכלה ברמת התואר השני וניסיון בתחום הניהול.
קישור רלוונטי
פורום משאבי אנוש והתנהגות ארגונית
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: