מדוע החלטת ללמוד בישול
?
"מגיל צעיר אהבתי לבשל והייתי טובה בזה. בישול זה כמו אמנות אתה צריך להיות מוכשר".
נשמח לשמוע על בית הספר ועל הלימודים
"בית הספר הוא בית הספר לבישול של מלון ריץ המפורסם בפריז.
מלון ריץ' הוקם בשנת 1898 ע"י הקיסר ריץ'. זהו מלון מאד מפואר ומפנק שהתארחו בו במהלך השנים מלכים, שליטי מדינות וכוכבי קולנוע מפורסמים. ממנו יצאה הנסיכה דיאנה למותה...
תמורת סכום של אלף יורו ללילה יעשו בשבילכם כל מה שחשקה נפשכם מתצוגת אופנה פרטית, או הקמת חדר כושר פרטי ועד ארוחות פאר בחדר בכל שעה משעות היום או הלילה.
בבית הספר ניתן ללמוד את כל סוגי הבישול מהכנת מסידורי פרחים, מאפים, סודות הקוקטיילים, הכרות עם עולם היין ועוד. בבית הספר לומדים כשמונה מאות תלמידים, מרביתם זרים מ ארבעים מדינות. בית הספר מכשיר חובבים ומקצוענים בתחום הבישול.
הייחוד של הלימודים, שהם מעשיים. השיעורים מבוססים על הדגמות של מורי בית הספר שהם שפים ידועים והתנסות של התלמידים במטבח. בסוף כל התנסות טועמים מהמנות.
הלימודים הם בצרפתית עם תרגום סימולטאני לאנגלית. "אבל צריך לדעת צרפתית בסיסית" "כחצי שנה למדתי בצורה הזו ועוד כחצי שנה הייתי סטאז'רית במטבח של המלון". הסטאז' הוא ללא תשלום. בתקופה הזו אתה לומד המון. בד"כ הסטאז'רים עושים את העבודות "השחורות" אבל אם אתה יוצר קשרים טובים עם השפים נותנים לך לעשות דברים יותר מורכבים".
נקבי בבקשה ביתרונות ובחסרונות במסגרת הלימודים בצרפת
" אין כמו ללמוד בצרפת את אמנות הבישול. זו הרמה הכי גבוהה בעולם. והמקצוענות ניכרת בכל פינה.
היתרון המרכזי לדעתי הוא שלא מבזבזים זמן על תיאוריות - כמו תולדות הבישול אלא לומדים דרך התבוננות בשפים הטובים בעולם ומהתנסות מעשית. החיסרון הוא העלות הגבוהה".
מה עלויות הלימודים בצרפת?
"כל העסק הזה מאד יקר. הלימודים עולים אלף דולר בשבוע. בסה"כ החצי שנה הראשונה עלתה לי כ עשרים אלף דולר לזה צריך להוסיף את עלויות המחיה - שכר דירה, אוכל, נסיעות".
יש לך טיפים לשף המתחיל?
"לפני שאתה מתחיל ללמוד אני מציעה להתנסות בעבודה באחת המסעדות בארץ לראות אם זה מתאים לך ( התחום מאד קשה פיזית). וגם לנסוע לבית הספר שבו אתה רוצה ללמוד כדי לראות לפני שאתה משקיע כל כך הרבה כסף את ביה"ס מקרוב".
כיצד הלימודים בבה"ס הכינו אותך לעבודה?
-
"בעצם כל הידע שלי הוא משם".
ספרי לנו על הקייטרינג שלך בבקשה
– "הקייטרינג שלי הוא חלבי כשר בסגנון צרפתי המותאם לטעם הישראלי. "אנחנו מכינים את הכול בעצמנו - גם את הפסטות והלחמים". האירוע האחרון שהפקנו מא' ועד ת' היה מסיבת הכניסה של הרמטכ"ל גבי אשכנזי לתפקיד. היה מוצלח".
קישור רלוונטי
קורס בישול
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: