הי,
אני מתלבטת בין לימודי רפואה ולימודי פסיכולוגיה.
מאוד מעניינת אותי עבודה וטיפול באנשים(כיום אני פאראמדיקית) ולכן בהנחה שאלך ללמוד פסיכולוגיה אני מעוניינת להמשיך לתואר שני קליני.לימודי הרפואה מעניינים אותי מאוד גם כן ולכן חשבתי על השילוב הנ"ל.
1. האם תואר דו-חוגי שכזה מכווין אותי למחקר(אני לא רוצה לעסוק במחקר) ומה האופציות לתואר שני? קראתי שאפשר להמשיך לתואר שני בפקולטה לרפואה ולא מצאתי במה.
2. כדי להתקבל לתואר שני פסיכולוג קליני צריך ציונים מאוד גבוהים.האם לימוד דו חוגי (פסיכולוגיה-חקר המוח) נחשב קשה יותר והסיכוי להוציא בו את ציון הנדרש לתואר שני נמוך יותר ואולי כדאי להתמקד בפסיכולוגיה בלבד? (הבעיה שאני לא יודעת אם לימודי הפסיכולוגיה יעניינו אותי ואני רוצה להשאיר לי אופציה לתואר שני בתחום רפואי...)
כל מי שיוכל לענות אני אשמח מאוד,
תודה
מיכל תירוש | 21:30 09/01/07
קודם כל חשוב לי להבהיר שמדובר בשילוב של ביולוגיה עם פסיכולוגיה ולא של רפואה. באשר להמשך לימודים בבית הספר לרפואה- זה לא משהו שידוע לי, אלא אם הכוונה לכיוון מחקרי.
בגדול, אחרי תואר כזה, שהנו דו- חוגי, את יכולה להמשיך לכל אחד מהכיוונים- כלומר, גם לתואר שני בפסיכולוגיה וגם לתואר שני במדעי החיים/ ביולוגיה וכו'. הלימודים הללו, כאמור, אינם נותנים בסיס ללימודי רפואה (לא בסיס שניתן להשתמש בו כדי לעבור לתחום זה, בכל מקרה). מה שכן ניתן זה לחקור דברים שקשורים למוח, וזה יכול להיות מחקר במסגרת בית הספר לרפואה.
באשר לקושי של המסלול, זה אכן מסלול דורשני, אך תפיסת הקושי של לימודים היא עניין אישי, ולכן אני לא יכולה להמליץ לך לכאן או לכאן. עם זאת, מה שכן אומר, זה שאם את לא בטוחה לגבי פסיכולוגיה, אז כעקרון, כדאי לשלב עם זה תחום נוסף שיכול לעניין אותך.
בנוסף, את תמיד יכולה להתחיל ואם אחרי השנה הראשונה תראי שהעומס גדול מידי להחליף את החוג השני או לעבור למסלול חד- חוגי בפסיכולוגיה(דבר שבכל מקרה לרוב לא ניתן לעשות כבר בשנה הראשונה).
בהצלחה,
מיכל