מיכל, תודה רבה על תשובתך.
יש לי עוד שאלה, האם יש הבדל בין תואר של אוניברסיטה פתוחה לתואר של מכללה מבחינת חשיבותו?מה עדיף(לא מבחינת הקושי של הלימודי, אלא מבחינת ההעבודה) מהתארים? איזה מהם נחשב ליותר טוב?
תודה...
מיכל תירוש | 09:41 20/12/06
הי מורן,
ובכן, אין כאן תשובה אחת ברורה...
במישור העקרוני- תואר זה תואר וכל עוד זה מוכר ע"י המועצה להשכלה הגבוהה, לא אמור להיות הבדל.
בפועל, יש מוסדות ששמם הטוב עומד לזכותם בתחומים שונים, ואחרים שנחשבים בתחומים אחרים. וגם זה, דרך אגב, משהו שמשתנה.
כך שכאמור, אין תשובה אחת נכונה.
יש כאלה שיגידו שתואר של האוניברסיטה הפתוחה, אומר שלאדם יש יכולת ללמידה עצמאית ומשמעת עצמית, ולכן יעריכו יותר בוגר של מוסד זה.
אחרים יגידו שאולי הוא פנה לשם מחוסר ברירה ולכן זה בעצם אומר שהרמה נמוכה...
כך שזה עניין של גישה ודעה.
בנוסף, הדברים שונים ביחס לתארים בתחומים השונים, כי יש מכללות שידוע שבתחומים מסויימים הן נותנות כלים מאוד מעשיים ובוגריהם יוצאים יותר "מצויידים" לשוק העבודה, בעוד שבתחומים אחרים אותו מוסד יכול פחות להיחשב.
הדרך היא לברר עם אנשים שעוסקים בתחום בו את מעוניינת על איזה מוסדות הם היו ממליצים, ומה הם שמעו ויודעים שיותר נחשב בתחום. בעיני, זה ייתן את האינדיקציה הטובה ביותר.
בהצלחה,
מיכל
כמו שמיכל אמרה, זה די תלוי ספציפית בתחום.
לדוגמא בפסיכולוגיה, רק תואר אוניברסיטאי מוכר שווה משהו ורק איתו אפשר להמשיך לתואר שני. תואר של האו"פ בהקשר הזה שווה הרבה פחות מתואר רגיל.
לעומת זאת, בתארים כמו מדעי המחשב, התואר ידוע כתואר לא קל, ושמי שצלח תואר באו"פ - יש לו יכול לימוד עצמית מאוד גבוהה (שמוערכת במחשבים).
באיזו תחום את מתעניינת?
מיכל תירוש | 17:33 20/12/06
דווקא באשר לפסיכלוגיה, אין בעיה להשתלב בתואר שני גם לבוגרי מכללות או לבוגרי האו"פ. הקבלה לתואר שני מותנית בציון במבחן ארצי בתחום (מבחן המתאם) ובממוצע הציונים בתואר ראשון (ולעיתים גם בראיון קבלה). המוסד בו למדת, ממש לא נכנס לשקלול.
כך שהדוגמא שנתת לא רלוונטית, כמו שבנוגע לקבלה לתואר שני באופן כללי, אין אבחנה בין תארים.
המקום בו אולי מבחינים בין תארים הוא שוק התעסוקה, אך להמשך לימודים אקדמיים, העניין הרבה פחות משמעותי. דווקא שם, לרוב, תואר זה תואר.
מיכל
מיכל תירוש | 09:54 27/12/06
כבוגרת תואר ראשון באו"פ בפסיכולוגיה תרשה לי לתקן אותך כי מעבר לכך שהאו"פ נחשב כמוסד אקדמי מוכר ונחשב אף יותר ממכללות , רמת הלימודים באוניברסיטה הפתוחה הינה גבוהה מאוד ומקיפה מאוד. ולמי שרוצה להוציא ציונים גבוהים כלל לא קל באופן יחסי לאוניברסיטאות אחרות בארץ (כדוגמא: העברית), השוני הוא כמובן צורת הלימוד- וגם למי שצלח לימודים בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה יש, מעבר ליכולת לימוד עצמית גבוהה, גם הבנה גבוהה ועמוקה את התחום הנלמד.
החיסרון העיקרי בלימודים באו"פ- סטודנטים באו"פ פחות מודעים לדרישות הקבלה להמשך הלימודים (גם מהצד המעשי) אולי משום שהאו"פ נותנת פחות ייעוץ והכוונה ובעצם פחות מחוברת לעולם האקדמיה