שלום מיכל
אני מעוניין לדעת מהו תחום ניהול משאבי אנוש בצורה מפורטטת,הוה אומר,כיצד תחום זה בא לידי ביטוי ברמת העיסוק היומיומי.
הנטייה הטבעית שלי היא לעסוק בתחום בו תהיה אינטארקציה ביני לבין אנשים בעיקר על בסיס מתן שירות מאחר ויש בי רגישות גבוהה לאנשים ורצון רב להיות להם לעזר.יחד עם זאת אינני מעוניין בלימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה וכד'
אשמח לדעת באילו אופנים אוכל לבטא את עצמי בתחום של ניהול משאבי אנוש(במידה ואכן אמצא שזה תחום מתאים לי).
כמו כן אשמח אם תצייני עד כמה התחום נדרש במשק בסקטורים השונים.
תודה ויום טוב
איתן
מיכל תירוש | 05:42 27/12/06
הי איתן,
ראה תשובתי לשירה בדיוק בנושא זה. הפנתי אותה לכתבה בנושא כאן באתר, שלדעתי תענה על רוב שאלותיך.
בהצלחה,
מיכל
שלום לך מיכל
קראתי את הכתבה בנושא ועדיין אני מנסה להבין אם תחום זה מאפשר לאדם בעל איכויות של כושר הקשבה,איכפתיות,רצון לעזור,יכולות ייעוץ ובעל כישורי טיפול (בתחום ההוליסטי)לבטא את תכונותיו אלו נוסף על אחרים כגון כושר אירגון וכו'.
אני מתעניין בתחום זה מאחר ואני מעוניין בעבודה עם קהל אך עושה רושם שמנהל משאבי אנוש הוא לא בדיוק תחום שיאפשר את הנגישות לקהל באופן אותו אני מבקש,אסביר את עצמי:עיקר העניין שלי בעבודה עם קהל הוא ע"פ רוב אינטראקציה של "אחד על אחד" בה למעשה אני משמש לאדם שמולי מדריך מנחה ומטפל ותוך כך אני מוביל אותו להתנהלות שתסייע לו להתמודד עם בעיה אקוטית/כרונית כלשהי בחייו.על פניו נראה שתחום משאבי אנוש מתמקד יותר בעבודות ניירת והכרת האדם ע"ג הנייר ולא ממש היכרות מעמיקה שתאפשר קירבה וטיפול פרטני יותר.תקני אותי אם אני טועה.
אני מוצא לנכון לציין בזאת כי אין לי כל עניין ללמוד באופן פרטני תחומי לימוד כגון פסיכולוגיה,סוציולוגיה וכד' ואף לא תחומים כמו נטורופתיה ו/או הומיאופתיה וכד'.אני מגיע מהתחום הטיפולי ואני מחפש לימודי תואר שיאפשרו לי התאמה ו/או זיקה,ככל שניתן,לתחום הטיפולי לכן אני מנסה להבין לעומק מה יש לתחום משאבי אנוש להציע לי ככלי עבודה נוסף עם קהל.
אשמח לקבל ממך משוב בהסתמך על הנ"ל.איזו התנהלות היית מציע במצב שכזה?
איתן
מיכל תירוש | 11:41 02/01/07
הי איתן,
אכן, נשמע שמשאבי אנוש אינו הכיוון הנכון בעבורך- כי כפי שאתה מציין אתה מחפש משהו בעל אופי יותר טיפולי, בעוד שהכיוון של משאבי אנוש אמנם קשור בעבודה ובאינטראקציה עם אנשים, אך מכיוון יותר עסקי- ארגוני ולא מכיוון טיפולי.
מה כן הייתי מציעה?
בגדול, אם רוצים כיוון טיפולי יש כיוונים מובהקים שמובילים לשם שהם עבודה סוציאלית, פסיכלוגיה, חינוך מיוחד, סוגים שונים של רפואה אלטרנטיבית וכו'. או כיוונים שמשלבים צד "רפואי" עם עבודה טיפולית מובהקת כמו ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה וכו'.
ממה שכתבת יש כל מיני כיוונים ששללת, אך לא הסברת למה. בנוסף, אתה מציין שאתה מגיע מהתחום הטיפולי, אך לא מציין באיזה אופן ומה בעצם אתה עושה בהקשר זה כיום.
במצב כזה, די קשה לייעץ לך, כי ברור שיש כל מיני שיקולים שאינם מופיעים במה שתיארת.
בהינתן החוסר במידע זה, אני מתרשמת שאתה מחפש תואר כלשהו, ומצפה ממנו להיות מאוד טיפולי כבר בתחילת הדרך ובעל אוריאנטציה מאוד יישומית. מבין האפשרויות שציינתי, על הדרישה עונים בעיקר כיוונים כמו עבודה סוציאלית וחינוך מיוחד (שכוללים הרבה מאוד יישום כבר בלימודי התואר הראשון)וכן הכיוונים שציינתי כמשלבים בין פן טיפולי לפן רפואי. עם זאת, נראה לי שיהיה עליך לקחת בחשבון שלימודים לתואר, איך שלא תסתכל על זה, כוללים גם הרבה מאוד תיאוריה שאולי תרגיש שמיותרת עבורך. אין מה לעשות- זה חלק מהעניין של תואר אקדמי. לכן, שווה לשקול האם אתה באמת מעוניין דווקא בתואר או שאולי הכשרות אחרות בתחום עיסוקך כיום יתאימו יותר.
מיכל
ראשית תודה לך מיכל על תשובותייך המפורטות.
אנסה להסביר ולהבהיר יותר את עצמי:אני,בעיסוקי שלא על בסיס פרנסה עיקרי,מטפל הוליסטי.אני מעוניין להעביר יותר משקל לעיסוק בתחום הטיפול ולהפוך אותו לתחום העיקרי שיהווה גם מקור פרנסה עבורי.
כמטפל הוליסטי אני עוסק בהילינג,ביואנרגיה,ארומתרפיה ועיסוי רפואי.הטיפולים עצמם רובם ככולם כוללים מרכיב אינטגרלי של שיחות עם המטופלים(בדומה לטיפולים פסיכולוגיים)נוסף על מרכיבי הטיפול שציינתי לעיל.
אני מאד אוהב לעבוד עם אנשים כמטפל בתחום ההוליסטי,המשלב טיפולי גוף ונפש,ואף להנחות סדנאות בנושאי מודעות וכו'.
יחד עם זאת אני מוצא את עצמי מחפש תחום לימוד לתואר/תעודה שיאפשרו לי בטחון כלכלי עקב העיסוק בו ושהוא מתמקד בסוג הטיפולים והאינטראקציה שתוארו לעיל.
שאלתי היא:אילו תחומים היית מציעה לי ללמוד חוץ מאשר פסיכולוגיה,סוציולוגיה,נטורופתיה וכו'.תחומים אלה פשוט לא מושכים אותי ולא יוצרים בי עניין ובכל זאת אני מנסה להתמקד בתחום שיאפשר לי לרכוש כלים נוספים שיהו לי לעזר לטובת מטופליי בהווה ובעתיד וגם שהתעודה אותה אשיג בעקבות הלימודים תהווה עבורי קרקע יציבה לפרנסה.
אני מתקרב לגיל 40 וחשוב לי מצד אחד לעסוק בתחום אותו אני כל כך אוהב ויחד עם זה שיהווה עבורי משענת כלכלית יציבה לפרנס את משפחתי בכבוד.
אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי הפעם באופן מוצלח יותר ואולי כך יהיה לך קל יותר לייעץ לי על תחומי לימוד ו/או הכשרה.
רוב תודות ויום טוב
איתן
מיכל תירוש | 16:16 04/01/07
אני מבינה עכשיו יותר טוב מה אתה מחפש, אך לצערי, נראה לי שאין המון אפשרויות שעונות על מה שאתה מחפש.
הסיבה היא שמה שאתה בעצם רוצה זה לימודים שקשורים לרפואה הוליסטית שבסופם תקבל גם תואר. וזה משהו, שלמיטב ידיעתי, עדיין לא ממש קיים בארץ.
עם זאת, שווה לבדוק- אולי בכל זאת יש אפשרויות כאלה. במקומך הייתי פונה למוסדות שמכשירים ברפואה הוליסטית ומבררת אם יש להן דרך כלשהי שהופכת את הלימודים ללימודים לתואר ראשון ולא רק ללימודי מקצוע/ תעודה. מקום נוסף בוהייתי בודקת זה בסמינר הקיבוצים- שם ידוע לי שנעשה חיבור עם מכללה לרפואה אלטרנטיבית, וייתכן שהם מציעים מסלול שבסופו יש תואר.
אם תמצא פתרון בדרך זו, נפלא.
אם לא, לדעתי יש שתי אפשרויות- או ללמוד תואר שלא קשור, כדי שיהיה לך תואר. וזאת מתוך ידיעה שבעצם זה לא יסייע לך בעבודתך.
או לוותר על תואר. בינינו- כדי להיות מטפל הוליסטי אין צורך בתואר, והדרך להתבסס בתחום היא בכל מקרה לא תואר אקדמי...
אפשרות אחת היא לפנות ללימודים שבהם מטפלים גם בגוף וגם בנפש (למשל, תחומים שמשלבים בין "מדע לפסיכולוגיה", כמו ריפוי בעיסוק, וכו'), אך איכשהו נשמע לי שזה לא מה שאתה מחפש.
בקיצור,
אין כאן דרך קלה, ולהערכתי יהיה עליך להתפשר במקום זה או אחר. עליך רק לקבל החלטה מה יותר חשוב לך.
בכל מקרה, כאמור, אם הכיוון הוא להתמקצע יותר בתחום, לא נראה לי שתואר ראשון זה הפתרון.
מיכל
אני מצליחה לחשוב רק על שתי אפשרויות שיכולות