האם זה נכון שבמכללה למנהל מחייבים להגיש עבודות גם בקורסי בחירה שוליים ביותר שאין לאותן עבודות כל תורמה ממשית לסטודנט (ובכך גוזלים למעשה זמן יקר מהסטודנטים שנדרשים להיצמד לטפל ולא לעיקר)??
בהחלט דורשים מכל סטודנט לקחת את עצמו ואת הלימודים שלו ברצינות - גם אם זה קורס בחירה, זה לא אומר שזה שולי ולא תורם - בשנה א' וב' לומדים בעיקר קורסי חובה בשנה ג' וד' לומדים בעיקר קורסי בחירה - אלו שהסטודנט בוחר כי זה מה שמעניין אותו ובזה הוא רוצה לעסוק.
וכן, דורשים עבודות ומבחנים בכל הקורסים, דורשים גם נוכחות בשיעורים ומי שחושב שהוא מגיע ללימודים ויעביר את הזמן על הדשא - אז יש לא טעות קשה!!!
שלום רב.
אני למדתי במכללה למנהל ועשיתי מעל 100 עבודות כולל בקורסי בחירה. בעבר, לפני תקופתי (ולא, לא מדובר לפני 20 שנה, אלא 3 שנים...), לא היו כמעט מטלות.
אבל הגישה השתנתה.
חלק מהשם "המכללה למנהל" נעוץ בשאיפה להרחבת הידע, למקצועיות ולמצוינות. המטלות שאתה עושה בסופו של דבר מהוות את ההבדל בין עוד עורך דין שיודע את העבודה וזהו לבין עורך דין בעל נקודת מבט רחבה, יכולת ניתוח מעולה וידע רחב ומרשים בעולם המשפט. זה מה שהמטלות עושות. הן מחדדות את החשיבה ואת יכולות הניתוח ומעניקות לך ידע אדיר.
גם אני "סבלתי" לפעמים. אז מה? התוצאה הסופית היא שתלמידים שלי שמגיעים לראיונות או להתמחות, מנתחים תיקים במהירות רבה ובמקצועיות. הכלים של ניתוח וביקורת מוטמעים בצורה כה עמוקה, עד כי הם הופכים לטבע שני (במיוחד: מחד גיסא ומאידך גיסא...).
אם כבר באנו ללמוד, כדאי להשקיע עוד קצת בכל קורס ובסופו של דבר, הרווח הוא אדיר. באחריות.
נסה ותיווכח בעצמך.
בהצלחה
אני מוסיף - לימודי משפטים בכל מקום לא מומלץ ללא רציניים. אם אתה, עוד לפני שבכלל התחלת ללמוד, כבר דואג ממטלות כאלה ואחרות, יש לך בעיה.