שלום רב.
שמי לאה ואני לומדת משפטים כקריירה שניה. אני מורה במקצועי וכבר עברתי את גיל ה- 40.
לאחר שנה א, שהיית קשה במיוחד עבורי, הציונים שלי מאוד בינוניים ויש לי אפילו נכשל אחד שאישרו לגשת למועד ג.
המוסד בו אני לומדת אינו חשוב.
שאלתי- האם כדאי להמשיך ולהשקיע מאמצים כה רבים (לשלב משרה כאם, מורה בתיכון וסטונדטים למשפטים) וכל זה כדי לסיים עם ציונים בינוניים (ממוצע נמוך מ- 80)?
מה הטעם? מה דעתך? אשמח לשמוע אחרים.
לאה,
קודם כל כל הכבוד על השילוב בין הקריירה והלימודים, אין ספק שזה דבר לא קל כלל.
לגבי המשך הלימודים, אני חושבת שהכול תלוי בך וברצון האישי שלך. אם התואר מספיק מעניין אותך וזה באמת מה שתרצי לעשות כקריירה שנייה אז תלכי על זה בכל הכוח.
מעבר לכך, לימודיי המשפטים, מעבר למקצוע שהם מעניקים, הם מאוד מעשירים אותך ולכן גם אם לבסוף לא תעסקי בזה... עדיין הרחבת ידיעותייך והחכמת.
זיכרי שאף פעם לא מאוחר, תשאפי רחוק ותגיעי רחוק.
בהצלחה גדולה בהמשך,
מורן
שלום לאה.
זה ברור שזה לא קל לעשות את מה שאת עושה. אבל, אף אחד לא הבטיח שהתואר יהיה קליל. הצלחה בלימודי משפטים היא תוצאה ישירה של השקעה רבה בקריאה, בכתיבת עבודות, והשקעה במבחנים.
אבל זכרי. אחרי שאת מסיימת את התואר ואת ההתמחות ומצליחה לעמוד במבחני הלשכה ומקבלת הסמכה כעורכת דין, את אף אחד זה לא מעניין עם איזה ממוצע סיימת או כמה פעמים היית צריכה לעשות את מבחני ההסמכה (למעט המשרדים הגדולים במשק).
את צריכה מראש להביא בחשבון את הנתונים שלך ולדעת שכנראה יהיו מקומות שלא ייקחו אותך. אז מה?
זה לא צריך למנוע ממך לסיים תואר במשפטים!
להיפך. אם זכית לתקופת לימודים שנייה בחייך- לדעתי עלייך לנצלה בצורה המיטיבית, כי מעט אנשים מסוגלים בגיל 40 + לחזור לספסל הלימודים.
בהצלחה רבה
ליאור: "אבל זכרי. אחרי שאת מסיימת את התואר ואת ההתמחות ומצליחה לעמוד במבחני הלשכה ומקבלת הסמכה כעורכת דין, את אף אחד זה לא מעניין עם איזה ממוצע סיימת או כמה פעמים היית צריכה לעשות את מבחני ההסמכה (למעט המשרדים הגדולים במשק)."
ליאור, בתור אחד שמתרגל בקורס ואמור להבין עניין, אני חושב שהתשובה שלך ללאה גובלת ברשלנות.
את אף אחד לא מעניין עם איזה ציונים היא סיימה את התואר אחרי שהיא מוסמכת לעורכת דין???
איפה אתה חי?? על סמך מה אתה מבסס את התשובות שלך??? הלכת פעם לראיונות לקבלה למשרות אחרי שהוסמכת כעורך דין?? אני סבור שלא!!! הייתי מצפה למעט יותר מחשבה לפני שאתה נותן מענה לאנשים כאן, שכמו לאה, יכולים לשנות את חייהם בגלל תשובה אחת שלך.
בתור אחד שחצי מהמשפחה שלו עורכי דין ו-2 חברים קרובים, לאה, אני יכול לומר לך בפה מלא שלפחות 50% משקל יש לציונים שלך בקבלה לעבודה. ה-50% הנותרים הם היכן עשית את הסטאז, הבעיה שעם ממוצע נמוך לא יקבלו אותך להתמחות במקומות נורמאלים.
לכן, היית מייעץ לך להתייעץ עם אנשים באמת מבינים עניין ולא בפורום הזה.
תומר - לפי דבריך משתמע שמי שלא מצליח להגיע לממוצע גבוה, אין לו מה לחפש בתור עו"ד? זה ממש קשקוש.
אני חושב שמנהל הפורטל בהחלט צודק.
לא כולם מסיימים עם ממוצע 80 ומעלה ואני מכיר אישית לפחות 4 עו"ד שעשו את הלימודים שלהם על הדרך, רק כדי להוציא תואר וסיימו עם ממוצעים נמוכים מ- 80. חלקם לא עברו לא בפעם הראשונה ולא בפעם השניה את מבחן הלשכה, אבל אחרי שעברו את מבחני הלשכה כולם מצאו עבודה. נכון שלא מיד. ונכון שלא היה מקום לפנות למשרדים המובילים, אבל במשרדים הבינוניים והקטנים (בעיקר בראשוו לציון, רחובות ואשדוד) הם מצאו עבודה בסדר גמור והיום הם עורכי דין.
הסגנון שלך פשוט מגעיל. מה אתה מתנפל??
האם אתה הייתה בראיונות כדי למצוא עבודה כעורך דין??
לפי מה שאני מבין ואני מבקר בפורטל הזה מדי פעם (בתור סטודנט שנה ג' למשפטים) התשובה של ליאור נועדה לעודד את לאה ולמנוע ממנה להרפות את ידיה.
אני מציע לך לא להכריע בעניין שלא יקבלו את לאה למקומות נורמאליים. מה זה מקום נורמלי?
חבל שבחרת להתלהם.
מיכאל