לאחר מחשבה עמוקה ובחינה של היבטים רבים
החלטתי ללמוד לתואר ראשון במשפטים.
אני בעל ממוצע בגרויות של 87 (5 יחידות באנגלית בציון של 83)
ביום שני הקרוב אעבור בפעם השנייה את הבחינה הפסיכומטרית.
אני לא צופה שאצליח במידה רבה מדי ובעצם אני חושב ללמוד במוסד שאינו
דורש ציון בבחינה הפסיכומטרית.
יש לי מספר שאלות ותהיות בנוגע ללימודים לתואר ראשון במשפטים ובנוגע למוסדות הלימוד.
ברור לי שעם הנתונים האישיים שלי לא אוכל להתקבל ללימודים באחת האוניברסיטאות.
לאחר בדיקה של הדברים הבנתי שלא אוכל גם להתקבל ללימודים במכללה למנהל או במרכז הבינתחומי
בהרצלייה.
כך שכרגע עיקר ההתלבטות שלי היא בין שלושת המוסדות הבאים :
המרכז האקדמי כרמל, המרכז האקדמי נתניה ומכללת שערי משפט.
שאלותיי הן,
1. האם קיימת אפשרות שכן אוכל ללמוד משפטים בבינתחומי למשל או לחילופין מה הסיכוי שלי להתקבל ללימודים באוניברסיטה במידה ואבחר לעבור מכינה? (האם ציון פסיכומטרי הוא חובה?)
2. מבין המוסדות שציינתי (כרמל, נתניה ושערי משפט) למי מוניטין טוב/רב יותר?
איזה מהתארים הוא בעל ערך רב יותר? הרי בסופו של דבר אני אתייצב אם לפני התמחות וסטאז' או לאחר מכן בחיפוש אחר עבודה.
אני מתגורר בחיפה ומאוד מפתה העובדה שהמרכז האקדמי כרמל נפתח, אני חושש שכן מקום רק נפתח ואינו בעל שם או מוניטין, מה שכן רשימת המרצים דיי מרשימה.
3. האם, איך ומתי בשלב הלימודים ניתן לעבור ללמוד באחת האוניברסיטאות או לחילופין באחת המכללות היותר ידועות (למנהל והבינתחומי) ומהן ההשלכות לצעד זה?
איבדתי זמן יקר, ועשיתי מספר טעויות בדרך ולכן חשוב לי להתחיל את הלימודים באוקטובר הקרוב.
האם אין לי ברירה אחרת מלבד לנסות לעבור שוב את הבחינה הפסיכומטרית או לבצע בגרות בגיאוגרפיה דבר שיעלה את ממוצע הבגרות שלי ל 92?
אודה כמובן לכל תשובה ועצה בנושא.
תודתי הכנה :)
תנסה להתקבל ל- שער פתוח - אם תצליח, אתה מתחיל ללמוד משפטים באוקטובר, במוסד שאתה שואף ללמוד בו והמוניטין שלו מצויין.
שווה בדיקה
תשובות:
1. יש לבדוק זאת עם הבינתחומי בעצמו. כנ"ל אוניברסיטאות. אני לא חושב שיקבלו אותך עם ממוצע 87 בבגרות ועם פסיכומטרי ממוצע (כך אני מניח לפי התיאור שלך). לגבי מכינה, שוב- יש לבדוק זאת באוניברסיטה. כי גם את המכינה יש לעבור בסף ציונים מסוים כדי להתקבל ואני לא בטוח ששווה לך לבזבז עוד שנה על מבחנים ולימודים כשאתה יכול להתחיל ללמוד כבר בשנה הקרובה משפטים.
2. אני מניח שלנתניה ושערי משפט מוניטין יותר טוב משל כרמל ולא בגלל שכרמל טובה או לא, אלא במובן זה שעוד אין לה מוניטין מוכח. היא לא הספיקה להוציא בוגרים אל שוק העבודה ולא ברור עדיין מה הרמה שם. בגדול, רוב המוסדות בארץ הם ברמה טובה, רובם מוציאים כתבי עת, סגל המרצים הוא טוב ומי שיצטיין יוכל להתקדם יפה בשוק העבודה.גם למיקום ישנה חשיבות וכדאי לחשוב על הוצאות של נסיעות, מגורים וכד'. אני מניח וציינתי זאת בפורום זה שכרמל תעשה ככל שביכולתה לבנות סגל מרצים טוב, מתקנים נוחים ותוכניות לימודים טובות ומגוונות, כדי "לבנות" את עצמה ולבסס את עצמה כמכללה מובילה. מכללת כרמל גם זוכה ל"תמיכה" אקדמית ממוסד וותיק יותר ואין סיבה לחשוש מהרמה של המכללה. אבל שווה תמיד, לנסוע לכל מקום, להסתובב שם, להתרשם בעצמך מהמקום, לדבר עם סטודנטים בספריה. אין כמו מראה עיניים.
3. למוסדות לימוד אחרים, קשה לעבור. זו עובדה. קשה יותר לעבור לאוניברסיטאות אבל מוסדות לימוד נחשבים לא "מתלהבים" לקבל סטודנטים חדשים שמלכתחילה לא עמדו בתנאי הקבלה. כמובן שעוברים, ולשם כך, עליך להוציא ציונים טובים מאוד (כמה שיותר גבוה יותר טוב) והמלצה ממרצה מוכר שמלמד גם במוסדות מקבילים ומובילים. לעיתים תצטרך לעשות השלמה של קורס או שניים שנלמד כבר במכללה בשנה א ואתה לא למדת אותו במוסד אחר.
בהצלחה רבה
א. שערי משפט נחשב לרמה מאוד נמוכה
ב. המרכז האקדמי כרמל מאוד לא מוכר, אז אפילו שזה קרוב לבית לא הייתי מהמר על לימודים במקום חדש
מציע לך לבדוק גם את הקריה האקדמית אונו, זו גם מכללה טובה