רציתי לנסות לברר מה שלא כל כך מובן לי אפילו לאחר חיפושים מעמיקים בנושא,
בשורה תחתונה,
במה ניתו לעסוק,למשל, עם תואר במשפטים?(לא כעורך דין-אלא רק לאחר סיום תואר במשפטים)אילו תפקידים?
אילו חברות מעוניינות באנשים בעלי השכלה משפטית?
לאן ניתן להגיע?<
האם יש ביקוש?
אשמח לקבל תשובות,אפילו רק לחלק מהשאלות,
מאוד מתעניינת בנושא.
תודה רבה.
שאלות מצוינות. תודה.
לימודי משפטים ארוכים מעט (3.5 שנים) אך מאתגרים ומעניינים ביותר, גם למי שרוצה לקבל ידע והשלכה רחבים ולא שואף להיות עורך דין (ידע בנושאים צרכניים, כלכליים). במהלך הלימודים תוכל לפתח כלים ביקורתיים וחשיבתיים מעולים שלא בטוח שמקצועות אחרים נותנים. הקושי נובע בעיקר מעומס שבא לידי ביטוי בעבודות רבות שתעשי במהלך התואר והשקעה מרובה בקריאת טקסטים, ניתוחם ובכתיבה.
מלבד זאת המקצוע, עדיין נושא "תג" יוקרתי ומהווה קרש קפיצה לכיוונים טובים עם בסיס טוב. כיוונים כאלה יכולים להיות משרות ניהול שונות בכמעט כל תחום וכמו כן להשתלב בתחומים כמו: תחום הביטוח, הבנקאות, שמאות, עמילות מכס, סחר בינלאומי, נדל"ן ובטח שכחתי עוד כמה דברים.
ניסיון במשפטים יכול להיות חשוב מאוד לפרקטיקה היומית וייתן לך יתרון על פני מועמדים אחרים. זה כנראה יחייב אותך להצטייד בתואר נוסף או בהשכלה כלשהי שרלבנטי לאופי העבודה אבל שוב מדובר בבסיס טוב להתקדם בחיים.
יש לזכור שגם אם כעת, ייתכן שהמקצוע נשמע מרוחק, הרי ייתכן מאוד שבמהלך הלימודים תמצא אהבה או עניין שלא חשבת עליו ולפתע תרצה דווקא להיות עורך דין. אי אפשר לשלול זאת מראש כי דברים משתנים במהלך 3 שנים וחצי.
אני באופן אישי חש שלימודי משפטים (למדתי במכללה למנהל בראשון לציון) תרמו לי מאוד ליכולות האינטלקטואליות שלי ופתחו לי כיווני מחשבה וידע מצוינים, כמו גם יכולות ניתוח של סיטואציות.
בהצלחה רבה.