שלום,
האם יש טעם ללמוד משפטים או שיש הצפה, ככה שמעתי, שממש קשה למצוא עבודה?
האם יש טעם להתחיל בגיל 34-35?
יש ביקוש לתחום הרשלנות הרפואית והאם זה מחייב יצוג בבית משפט?
תודה
שלום רב.
ריבוי עורכי דין:
זה נכון שכיום יש למעלה מ- 30,000 עורכי דין פעילים, אבל בפועל אין מקצוע חופשי בישראל בו אין תחרות וריבוי עוסקים בתחום. משפטים הוא תואר שנותן לנו יתרון יחסי- כלי עבודה שניתן ליישמו בכיוונים שונים ומגוונים זה מזה. מעבר לכך, תואר במשפטים נותן לנו ידע שיכול לעזור לנו בכל כך הרבה מצבים וכלים לניתוח חד של סיטואציות ואירועים.
מי שטוב, ימצא את הדרך למעלה. אומנם לוקח זמן להיות שותף בפירמה רצינית, אך בסופו של דבר ניתן להצליח מאוד וליהנות מהתחומים הרבים שעולם המשפט אוצר בתוכו.
כיום יש במכללה למנהל למשל מסלול שמיועד לבעלי תואר קודם והמסלול הוא 3 שנים בסה"כ. חלקם הוא בגילאי 34-35 ומעלה. למיטב הבנתי הפקטור החשוב בשוק העבודה הוא היכולות האישיות שלך והציונים. אם תהיי מצטיינת יש סיכוי לא מבוטל למצוא מקום עבודה טוב גם בהתמחות. ייתכן וחלק מהמשרדים לא יהיו מרוצים (אם יש ילדים קטנים וכו') אבל זה לא צריך להפחיד או להרתיע אותך.
תחום של רשלנות רפואית הוא תחום מרתק שמשלב בין משפט והיבטים מסוימים של עולם הרפואה. תחום מתקדם שנמצא כל העת בהתפתחות והתקדמות. לגבי הופעות בבית משפט- קחי בחשבון שייתכן מאוד שדווקא הופעות יימצאו חן בעינייך, אז לא צריך לשלול כלום.
תלוי מאוד מה תעשי במשרד בו תעבדי- יש עו"ד שעוסקים אך ורק בהכנת התיק ובניסוח כתבי בי-דין ויש שמתמקדים בליטיגציה- הופעה בבית משפט.
בהצלחה רבה
תודה על תשובתך..
אני באה מרקע רפואי למדתי מדעי הרפואה אך לא מעוניינת לעסוק במחקר אלא בעבוה עם אנשים.
היכן אוכל לעבוד ברשלנות רפואית, פרט למשרד עו"ד? האם יש ביקוש לתחום? לא יותר עדיף להתעסק בדיני נזיקין?
לגבי קניין רוחני? לאיזה תחום זה נכנס, למסחרי? ושוב מה הביקוש?
מאוד חשוב לי להיות פרקטית באיזה תחום היית ממליץ באופן כללי להתמחות? וגם האם יש תחום שלא צריך לייצג (או כמעט ולא צריך לייצג?)
שאלה אחרונה אם איזה התמחות ב- MBA כדאי לשלב לימודים?
תודה
שלום.
תודה על השאלות. עשיתי מס' בירורים. דיברתי בעיקר עם עורכת דין שמתמחה ברשלנות רפואית. אני מודה שלא קיבלתי תשובות חד משמעיות וצר לי על כך.
עקרונית, אם את לא רוצה לעבוד כעו"ד "אמיתית" ולייצג עו"ד אין לך הרבה אפשרויות. אולי תוכלי להכין חוות דעת למשרדים או לקוחות שונים. אפשרות אחרת היא לעבוד במחלקות משפטיות של בתי חולים וכד' אבל זה די נדיר (כי בדר"כ מוסדות אלה שוכרים משרדי עו"ד).
אבל למה לשלול מראש עבודה כעורכת דין פרקטית?
לגבי קניין רוחני- כעקרון זה שייך למסחרי אך ברוב המשרדים הגדולים מדובר בתחום שעומד על רגליו. כלומר ישנה מחלקה מובחנת שעוסקת בתחום. קניין רוחני זה תחום שמתפתח כל העת ובמיוחד בעידן האינטרנט. יש ביקוש באופן יחסי ורצוי מאוד לדעת משפט בינ"ל פרטי ושליטה מלאה באנגלית.
בכל תחום אפשר למצוא עבודה כעו"ד שמייצג או עו"ד שעובד מאחורי השולחן ולא נדרש לייצג. תלוי באיזה מחלקה את עובדת ולאיזה הסדר את מגיעה עם המעסיק. אם מדובר במשרד שיש בו מחלקת ליטיגציה ואת לא תהיי קשורה אליה, סביר להניח שלא תצטרכי לייצג ממש.
תחומים טובים שכדאי להתמקצע בהם הם שוק ההון, ליווי חברות, בנקים, תאגידים בינ"ל, משפט ואינטרנט, זכויות יוצרים. כמובן שניתן להתמחות באופן כללי בתחומים כמו משפט אזרחי (נזיקין, קניין, דיני עבודה) או מסחרי (תאגידים במובן הרחב) ואח"כ לגזור תחום בו תתמקצעי או שתהיי טובה באופן כללי בתחום.
לגבי השאלה האחרונה (MBA)- מה פירוש איזו התמחות? אנא הרחיבי בעניין.
בהצלחה רבה
התכוונתי MBA מימון..
האמת שבררתי והבנתי שזה לא ממש תורם מנהל עסקים למשפטים...
כנראה שגם לא כלכלה... מעבר לכך הסבירו לי שהשוק צפוף וזה יהיה נס למצוא סטאז'...
אני חייבת משהו מבטיח, אני אחרי 2 תארים וחייבת תעסוקה בהמשך...
תודה