שלום,
השנה אתחיל שנה ב' במשפטים באוניברסיטה, ויש לי כמה שאלות בתקווה שתוכלו לעזור לי:
1. חוזים הוא קורס חשוב לקבלה להתמחות (שמעתי זאת רבות) ודווקא הוא מכל הקורסים האחרים בעל ציון נמוך, עד כמה זה ישפיע לקבלה למקום המתחות גבוה? האם כדאי לקחת את הקורס שוב?.
2. אילו קורסי בחירה מומלץ לקחת - אני רוצה ללכת לכיוון התחום המסחרי.
3. עד כמה התנדבות במוסדות חברתיים או משפטיים תתרום לקבלה להתמחות?.
4. האם אי-שירות צבאי הוא פקטור שלילי מאוד בראיונות למשרדים בהתמחות?.
5. הבנתי שהתמחות בבית המשפט העליון הוא קום ההתמחות הגבוהה והנחשב ביותר אליו אפשר להגיע, מה בדיוק עושים שם? האם ההתמקדות היא רק בתחום החוקתי והמשפט הציבורי? ולמרות שזוהי התמחות נחשבת מאוד, עד כמה היא באמת תתרום לקבלת עבודה לאחר מכן.
תודה,
דנה
תשובות
1. אכן חוזים הוא קורס חשוב אבל לא בהכרח יפגע בסיכוי קבלה להתמחות. יש לבחון מה הממוצע הכללי. בדר"כ, אם הממוצע הכללי הוא סביר הצטיינות בחוזים, תאגידים וקניין יכולים לעזור. אין לכך תשובה חד משמעית ולא ניתן לדעת מראש איך משרדים יסתכלו על ציון נמוך בחוזים. לגבי השאלה- זה כבר תלוי בך. לא אוכל לייעץ לך מה לעשות (בכל מקרה ציון יתקבל רק לקראת הקיץ של מועד ג ואתה מעוניין לחפש התמחות כבר עתה, אז לא ברורה לי התועלת).
2. קורסים שעוסקים בתחום המסחרי. אין לי מושג היכן את לומדת ומה האפשרויות העומדות לרשותך. אנא עיין בידיעון או התייעצי עם ראש החוג.
3. בדר"כ משרדים רואים זאת בעין יפה.
4. אין לי מושג.
5. אכן זו נחשבת התמחות יוקרתית והרעיון הוא לעזור לשופט בכתיבת פס"ד ועריכת מחקר משפטי מקדים לכתיבת פסק הדין. אני לא בטוח שתדעי איך להיות עו"ד פרקטי אבל אם הגעת לעליון ככל הנראה לא תהיה לך בעיה ללמוד את העבודה על נקלה.
בהצלחה רבה