אני מתלבטת בין לימודי משפטים באונ' העברית לבין לימודים במרכז הבינתחומי.
מבחינת מוניטין שניהם טובים ונחשבים אבל המרכז הבינתחומי קרוב יותר לביתי וגם נראה לי שהוא קצת יותר דואג לבוגרים שלו אח"כ....
הבעיה הרצינית היא שהוא גם עולה הרבה יותר. השכר לימוד הוא בערך פי שלוש ואני לא חושבת שאוכל לממן את זה רק מהפיקדון ומהכסף שההורים חסכו לי ללימודים.
מה דעתך ? האם השיקול הכלכלי של מימון הלימודים הוא קריטי ? האם ניתן לעבוד תוך כדי התואר במשפטים ?
מאוד קשה לעבוד במקביל לתואר... במיוחד בשנים הראשונות ובטח למי שנרשם למסלול הדו חוגי (שלדעתי הוא קיים רק באוניברסיטאות אבל אני לא סגורה על זה. אני לומדת באונ' ת"א).
אני מימנתי את השנה הראשונה מהכסף שנשאר לי מהפיקדון ואת השאר עם העזרה של ההורים. השנה כבר לא היתה לי ברירה ונאלצתי לקחת הלוואה מהבנק. דווקא שם הופתעתי לטובה כי הם באמת נתנו לי הלוואה שמיועדת לשכר לימוד עם בתנאים טובים ומאוד פרו-סטודנטיאלים (אם את תזדקקי להלוואה בסוף אז אני ממליצה על מזרחי טפחות).
השיקול הכלכלי מאוד אישי וכמובן תלוי ביכולות שלך אבל קחי בחשבון גם עלויות נלוות לאונ' העברית שהם נסיעות ו/או מגורים.
שיהיה בהצלחה
שלום רב.
אני הייתי ממליץ על האוניברסיטה למרות השם המצוין שיש לבינתחומי. קודם כל הנושא של שכר הלימוד הוא משמעותי. ואם הדבר יחייב אותך להשקיע ברבות בעבודה כדי לממן את התואר אז מה הרווחת? אני עבדתי בשלוש עבודות שונות בו זמנית במהלך התואר הראשון כדי לממן לימודים במכללה למנהל. בוודאות, זה פגע בציונים. הטעם לדבר הוא לא רק הזמן שאתה משקיע בעבודה אלא זו כל הטרחה מסביב. להתנייד מהלימודים לעבודה, לעבוד משמרות וכד' משפיעים מאוד על רמת העייפות והריכוז שלך וגם בסבלנות שלך להתחיל לקרוא מאמר חדש באנגלית של 20 עמודים ולכתוב עליו נייר עמדה או להכין 3 פס"ד לבוחן למחרת.
ישנה חשיבות רבה לשנתיים הראשונות כדי למצוא מקום התמחות טוב (כלומר לציונים) ואם לא תמקסם את היכולות שלך בגלל עבודה אז אני חושב שיש כאן הפסד. המוסד יכול לדאוג כדבריך, בעיקר למי שמגיע עם ציונים גבוהים כיוון שמי שמגיע עם ממוצע מעל 90 נמצא ביתרון מעל האחרים. שווה להשקיע את מקסימום המאמץ בהתחלה.
בהצלחה