האם ניתן להתקבל ללימודי משפטים עם ממוצע 90?
חשבתי על שיפור בגרויות ואז ללכת למכללה למנהל עד כמה קשה לעלות 12 נקודות לממוצע?
לעזרתכם אודה
שלום רב.
אני חושב שראשית, יש לבדוק מהם דרישות הפסיכומטרי הנדרשים.
שנית, שיפור בגרויות הוא משימה לא פשוטה ולעיתים התוצאות המקוות לא מגיעות ואז ניגשים שוב וכו'. ייתכן שרצוי לבדוק במכללות שבהן דרישות הקבלה קצת יותר נמוכות מאלה של המכללה למנהל (יש לבדוק בכל מקום לגופו אבל בעיקרון מדובר במכללות קרית אונו, נתניה, שערי משפט, רמת גן - במרכז לפחות) ולא להפסיד שנה נוספת רק בשביל בגרויות.
בהצלחה
ראשית תודה על התשובה.
מהפורמים נדמה שהמכללה למנהל היא ה-מכללה ומי שלומד במקום אחר לא מוצא את עצמו אחר"כ.
עד כמה זה באמת נכון? והאם כשאלמד במכללת קרית אונו אמצא את עצמי אחרי התואר בבעיה.
ראשית, בתור בוגר המכללה למנהל ומתרגל, ברור שהדעה שלי משוחדת ...
אבל לגופם של דברים ובשיא הכנות: היום אין דבר כזה ה-מכללה. כפי שכבר ציינתי לא פעם, היום כמעט בכל משרד/מגזר ציבורי/בית משפט וכד', מוצאים לעיתים קרובות בוגרי נתניה לצד בוגרי קרית אונו לצד בוגרי המכללה וכולם נמצאים לצד בוגרים של האוניברסיטאות.
כנראה שישנו איזשהו יתרון קל לבוגרי אוניברסיטאות אבל בפועל סטודנט עם ציונים גבוהים מאוד מקרית אונו (למשל) ובעל יכולות אישיות מרשימות (חברות בכתב עת, המלצה טובה של מרצה ידוע, סמינר מצטיין, שותפות למאמר וכו') יכול להצליח טוב יותר מבוגר אוניברסיטה עם ממוצע סביר.
לא הייתי נתפס להכללות בתחום הזה, כי בכל מחזור ישנם עוד 2000 עו"ד חדשים ורבים מוצאים עבודה טובה ללא קשר לאיפה שהם למדו.
וזה נכון שבבחינות האחרונות, בוגרי המכללה למנהל הם במקום הראשון בבחינת אחוזי מעבר אבל עדיין זה לא אומר שמי שילמד במקום אחר לא יצליח.
נקודה חשובה היא שרף הציונים הנדרש למכללה למנהל ולבינתחומי הוא גבוה יחסית אז סביר להניח שיש רבים בעלי ציוני בגרות ופסיכומטרי שמתקרבים לתנאי האוניברסיטה, מה שכנראה מנבא הצלחה בהמשך, אך שוב, אין מקום להכללות ויש חשיבות רבה לסטודנט ומה הוא עושה עם עצמו והרצינות שהוא מפגין במהלך הלימודים.
שיהיה בהצלחה
בהנחה שבאמת קראת אמירה כזו, הרי שאין מלבדה כלום אלא נישה דורסנית של יחסי ציבור או ציבור מובטלים שמנסים להאדיר את בטחונם העצמי.
ברם, לצערי אני נוטה להניח שכל שיגור הודעה בעלת גוון השוואתי כפי ששלחת - מונעת מאותם מניעים פסולים, כולל כמובן שלך (הימים הפתוחים בפתח, לא?).
והרי הפרקטיקה הכנה ונטולת האינטרסים: לא. אין למכללה למנהל שום עדיפות על קרית אונו.
ארצה להוסיף דעתי לגבי תנאי הקבלה ובחינות הלשכה.
תנאי הקבלה מורכבים מאד ובכדי להפיק מהם את השורה התחתונה, תצטרך עבודת מחקר רצינית. במכללה למנהל למשל, תאפשר תכנית שער פתוח להתקבל עם בגרות נמוכה, ואף ראיון אישי עלול לגרום לנסיקה שלילית של התנאים הפורמליים.
בחינות הלשכה הן פונקצייה של חרישה ולא יכולות אישיות או מוסדיות. הלימודים במכללות שאינן מאפשרות לימודי ערב - מקשות על בעלי משפחות ללמוד וכפועל ישיר, תוצאות בחינות הלשכה נמוכות יותר אצל אנשים שאינם עובדים.