ליאור שלום,
התקבלתי לתל אביב ללימודי משפטים וכלכלה במסלול דו חוגי. אני מאוד מתעניין בתחום המסחרי ולכן אני רוצה לשלב עם המשפטים חוג נוסף ריאלי שיעזור לי. לשילוב עם חשבונאות אני נמוך בכמה נקודות מהסכם ולכן אני מתייעץ איתך האם השילוב עם הכלכלה הוא מספיק דיו או שחשבונאות עם משפטים פותח יותר דלתות וכדאי לנסות ולשפר כדי להתקבל למסלול?
שלום רב.
עקרונית, לדעתי, חשבונאות מעניקה כלים קצת יותר פרקטיים להמשך (במיוחד בתחום מיזוגים ורכישות, פשיטות רגל, הצעות רכש, חוזים מסחריים שונים בתחום הבנקאות, עבודות תשתית, משכון ומשכנתא וכד'). האם יש אפשרות לעבור על סמך ציוני השנה הראשונה במשפטים או בכלכלה לראיית חשבון? אבל אני בספק אם הייתי דוחה שנת לימודים רק כדי לשפר לחשבונאות. ומה יקרה אם חלילה תוציא אותו ציון בפסיכומטרי? כמובן שגם כלכלה מעניקה כלים מסוימים ובעיקר ראייה מסחרית טובה שגם היא מאוד רלוונטית לתחום המסחרי. לא בטוח שאתה צריך את כל מה שלומדים בחשבונאות כדי להיות עו"ד מסחרי מצטיין. אני מציע לעבור על הידיעון של כל חוג לראות מה ההבדלים ואולי שווה לקפוץ לאוניברסיטה ולחפש שם בוגרי תואר משולב גם בכלכלה וגם בחשבונאות ולנסות לברר מה בדיוק לומדים או יותר נכון עם מה בדיוק יוצאים מבחינת ידע פרקטי. מאמץ מסוים אבל בהחלט אפשרי. בהצלחה