שלום, ברשותי תואר ראשון במשפטים מאחת האוניברסיטאות. האם יש טעם בלימודי המשך בתואר שני במשפטים, ואם כן מה היתרון של לימודי תואר שני במשפטים ומה השוני בינו לעומת בתואר הראשון? אודה למענה. תודה.
שלום רב.
לא ציינת במה התואר הראשון שלך. יש לבחון אם ישנה השקה כלשהי כך שהתואר השני במשפטים יהווה יתרון.
התואר השני הוא תואר כללי בלבד שיכול אולי לתת מענק גמול השתלמות במגזר הציבורי אבל לא מעבר לכך. הלימודים בתואר השני הם כלליים יחסית ולא ברמה של קורסים של התואר הראשון שבו התחומים נלמדים לעומק במספר קורסים שמשתלבים ביניהם למשל: בתחום הפלילי לומדים דיני עונשין, סדר דין פלילי, דיני ראיות בהקשר זה, ועוד קורסי בחירה שמשתלבים אורגנית עם הנושאים הללו (זכות השתיקה, המדע בשירות המשפט הפלילי וכד'). מי שירצה לעסוק בתחום הפלילי יגיע כשהוא מצוייד במספר כלים טובים לשם כך. ניתן לשלב גם קליניקה פרקטית בתחום הפלילי וגם כתיבת סמינריון.
זה לא קיים בתואר השני ברמה הזו.
יש לזכור שהתואר השני לא מעניק לך אפשרות לעסוק בעריכת דין בכל צורה שהיא אלא רק הכרה כללית עם מספר נושאים. רק בעלי תואר ראשון במשפטים יוכלו לגשת לתקופת התמחות ובסיומה לבחינות הלשכה.
מנגד, אם מדובר ברצון להעשיר את הידע אז תואר שני במשפטים הוא מתאים לכך. אולם אם ישנו רצון לשדרג את התחום המקצועי יש לחשוב כיצד תואר שני במשפטים ייתן לך יתרון ויכולות נוספות לגבי העבודה / ההשכלה הנוכחית שלך.
הערה: ניתן אחרי תואר שני להמשיך לתואר ראשון מקוצר יחסית ולכן לעיתים למי שלא יודע מה ללמוד, זו אפשרות סבירה שאולי אם הנושא יימצא חן בעיני הסטודנט, הוא יוכל להמשיך לתואר ראשון מלא תוך שהוא כבר יותר בטוח שהתחום מתאים לו, ולא מראש לירות חץ באפלה.
בהצלחה רבה