שלום רב..
מאז שאני קטן התעניינתי בתחום המשפטים. אך כיום השוק מוצף ואני לא יודע כמה זה כדי להכנס לתחום.
אני מסוגל להתקבל לרוב התוכניות לימוד למשפטים באוניברסיטאות. האם לא תיהיה לי בעיה למצוא התמחות ועבודה לאחר הלימודים? (בדגש על סיום לימודים באוניברסיטה \ הבינתחומי) יש לי שאלה נוספת האם עו"ד משתלבים גם בחברות ולא רק במשרדים
תודה רבה
מנהל פורום לימודי משפטים | 10:11 19/03/14
שלום רב.
הנתונים והמספרים ידועים. השוק אכן מוצף אולם עדיין ניתן בהחלט להצביע על מספר שיקולים שיכולים לעזור למצוא התמחות ולאחריה עבודה. ראשית, העובדה שאתה בוגר אוניברסיטה יכולה להעיד (באופן לא מחייב באופן כולל) שאתה בעל נתוני פתיחה טובים בשל דרישות הסף הגבוהות יותר. ישנם מעסיקים לא מעטים שרואים בכך חשיבות. כמובן שזה לא אומר שאם תלמד במכללה אז פחות יחשיבו את הציונים שלך וכד' אלא שמבחינת מראית עין יש מקומות שמעריכים בוגרי אוניברסיטה בצורה קצת שונה מבוגרי מכללה. כמובן שגם בוגרי מכללות משתלבים בכל המקומות המובילים.
שנית, ציונים וקורסים. ככל שתהיה מחוייב יותר ללימודים, תשקיע יותר, תשאף להתקבל לתוכניות שונות, תחריות בינלאומיות, קליניקות, מכוני מחקר וכו וכו' הדבר מעיד על יכולות גבוהות יותר, על חשיפה לסוגיות שונות ועל כישורים משפטיים טובים.
שלישית, התמחות במקום נחשב. אם בכוונתך להיות עו"ד פרקטי רצוי לכוון מראש למשרדים הטובים ביותר בתחומים. דירוגי המשרדים מפורסמים וידועים.
רביעית. היתרון שלך כמי שזו שאיפתו מגיל קטן. אנשים כמוך בהחלט יימצאו עניין רב בחומר כמי שרוצים ללמוד את התחום ולא כמי שמובלים ונגררים לתחום המשפט רק מחוסר אלטרנטיבה אחרת. ויש כאלה. יש סיכוי לא מבוטל שההתעניינות שלך באופן טבעי תוביל אותך לשאפתנות גבוהה ולהתלהבות רבה מאוד בלימודים ואין ספק שהדבר יהיה ניכר בעתיד בבוא היום בזמן ריאיונות.
בהחלט ניתן למצוא עבודה בחברות שונות. החל מבנקים, קרנות הון שונות, חברות תשתיות, הנדסה, היי-טק וכו'. יש לא מעט חברות שמעדיפות להחזיק עו"ד אצלם לשם ייעוץ ולא לשכור פרילנסרים.
בהצלחה רבה
תודה רבה על התגובה העניינית והמהירה!