שלום , הנני בוגרת תואר במשאבי אנוש, שוקלת להגשת מועמדות לתואר שני ללימודי משפטים ללא משפטנים כי ידע והבנה משפטית בעיניי חשובים . מבקשת לברר במידה וארצה בעתיד להפוך לעורכת דין איזה מהלכים יהיה עלי לנקוט האם תואר שני כזה שלא מאפשר עיסוק בעריכת דין יכול לעזור לי אולי לקבל פטורים מקורסים משפטיים כאשר אגש ללימודי משפטים לצורך לימודי תואר במשפטים ? אני פשוט לא ממש סגורה אם אני רוצה להיות עורכת דין אבל השכלה משפטית והבנה משפטית מושכת אותי ללימודים על מנת להשכיל אולי לבדוק עד כמה החומר הלימודי מדבר אלי.
לגופו של עניין ואני מפרידה בין תואר שני ללא משפטנים לבין תואר ראשון ללימודי משפטים אם ייתכן והנ"ל יעזור בעתיד לצורך השכלה רשמית משפטית לצורך הפיכת לעורכת דין , אולי יש סוג של תכנית השלמה באחד המוסדות ?
תודה למגיבים
מנהל פורום לימודי משפטים | 22:48 29/02/16
שלום רב.
תוכלי לעיין בשאלות בנושא שעלו בפורום הזה ובהתייחסויות ממש מהימים האחרונים.
ניתן לעשות תואר שני ללא משפטנים ואז לבצע תכנית לימודים לתואר ראשון במשפטים וככל הנראה תקבלי "קיצור" מסוים. יש לבדוק במוסדות הלימוד הרלוונטיים. למשל במכללת נתניה. אני לא רואה בעיה להתנסות בלימודי משפטים ללמוד כמה קורסים כלליים, לראות איך את מתמודדת עם טקסטים משפטיים, אם זה משהו שבכלל מושך אותם לצורך עיסוק ומקצוע עריכת דין בישראל. זה חוסך את ה"שוק" של תחילת שנה א' ומקנה לך גישה יותר קלה לבחינות של סמסטר א' של שנה א'.
מדובר במעין גישוש שלדעתי נכון לעשות כיוון שמסתבר שלא מעט מלומדי משפטים תוהים אחרי שנה-שנתיים האם התואר מתאים להם. יש לשים לב כמובן שיש הבדל משמעותי בין תואר ראשון במשפטים לעומת תואר שני ללא משפטים מבחינת העומס של הקורסים והבחינות, מבחינת עומס הדרישות, העלויות הניכרות של תואר ראשון (גם בניכוי מסוים מהחובות), המתח סביב מציאת התמחות והקושי לשלב לימודי משפטים עם עבודה.
בכל מקרה טוב לגשש. בהצלחה