תכנית הלימודים ניהול מזון ומשקאות ומסעדות מאפשרת לימודי התמחות ברמה גבוהה במקצועות מסעדנות משקאות ואומנות הבישול בהיבט מקצועי רחב. מסלול זה מקנה ידע מעמיק בתחומים קולינאריים מגוונים, וכן הכרות יסודית עם עולם המסעדנות , ביקורת מזון ומשקאות , ניהול בארים ותורת היינות וכן הפקת אירועים.
הלימודים כוללים התמחות עיונית ומעשית וכן מקצועות ניהול ברמה אקדמית , כפי שנדרש מכל מי שרוצה לעסוק בניהול עכשווי בתחום תעשיית המזון.
נושאי לימוד נבחרים:
מבוא - עולם המסעדות –תרבות האוכל , ענף המסעדות בישראל , מבנה המסעדה , סיפורי הצלחה.
אומנות הבישול עיוני ומעשי – לימוד מעשי מהשפים המובילים בארץ.
קניה וטיפול בבקר , בעוף ובדגים.
מנות אחרונות – קניה , הכנה והגשה. הכרה בערכן להגדלת פוטנציאל המכירות של המסעדה.
עיצוב והגשת מנות במסעדה.
תכנון וניהול צוות הטבחים.
מבוא לתזונה ולתברואה.
תפעול מסעדות
ביקורת מזון ומשקאות -תמחור וניהול מלאי , עלות מזון בתפריט.
ניהול באר ויינות -ושילובם בפעילות מסעדות , חדרי אוכל ואולמות ארועים.
הפקת אירועים
סיורים מקצועיים.
ועוד.