קורס נאמני תברואה ובטיחות מזון כוללים את נושאי הלימוד:
-
יסודות במיקרוביולוגיה של המזון.
-
קו זרימת המזון מהספק ועד לסועד.
-
גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון.
-
מחלות והרעלות מזון
-
רכישת מזון , סימון מזון וחיי מדף , זיופים , גילוי ומניעה.
-
הובלה , אחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים.
-
שיטות שימור מזון גולמי ומבושל.
-
מעברים ממצב למצב , כגון קירור , הקפאה , הפשרה , חימום , חימום חוזר.
-
תקנות ותנאים – רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים.
-
היגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון.
-
מניעת ריבויי חיידקים במזון.