פרק א'- מבוא,מהות המטבח המוסדי ,מטבח מוסדי מול מטבחים אחרים, מגמות חדשניות במטבח המוסדי.
פרק ב'- תכנון המטבח ,מבנה המטבח ,ציוד וכלים ואחזקת ציוד.
פרק ג'- תפריטים, תכנון תפריט ,סוגי תפריט- תפריט חודשי ,שיטות בישול קלאסית ומודרנית ופחת מזון.
פרק ד'- תכנון העבודה במטבח, כח אדם נדרש, תימחור התפריט, מדידת עבודה ופרויקט.
פרק ה'- ניהול וארגון, ניהול פיננסי, ניהול המלאי ובקרת מזון, ניהול החשבונות ופיתוח עסקי מזון.
פרק ו'- דינים, דיני עבודה, דיני עסקים + יזמות עסקית ודיני חוזים.
פרק ז'- תברואה, חוקים ותקנות, תברואת מזון, בקרת איכות ושימורי מזון.
פרק ח'- שירות, סוגי שירות, טיפול בתלונות ותזונה.