מטרות הקורס
-
העקת ידע והכשרה מקצועית ברמה הגבוהה ביותר לדור ההמשך של עובדי מלונאות בכל האגפים ובמגוון התפקידים.
-
בניית קדר מנהלים בעל יכולת לתפעול בתי מלון ברמה גבוהה תוך שילוב הידע המקצועי העכשווי עם יחסי אנוש המותאמים למגוון הלקוחות כמנהלים שכירים וכיזמים בהקמת מלונות ברמות ומסוגים מגוונים.
יעדי הקורס:
-
הכשרת הסטודנטים לרמה של עובדים נדרשים ומועדפים בבתי המלון מיד עם סיום לימודיהם.
-
הנעקת אפשרות לבוגרים להתחרות בהצלחה על תפקידי ניהול בכל הרמות בבתי המלון.
ייחודיות מקצוע המלונאות
-
מקצוע בינלאומי המאפשר עיסוק בכל רחבי העולם.
-
מקצוע אשר נמצא בתנופה עצומה בישראל ובעולם.
-
ישראל מדינת תיירות ייחודית.
-
המלונאי אחראי לקידומו, כישורים ואהבת המקצוע הם הבסיס להצלחה.
-
אפשרויות תעסוקה רבות- בכל שנה מוקמים מלונות ואתרי תיירות חדשים.
-
תפקידים במגוון רחב אשר מאפשרים התאמה אישית לכל מלונאי בכל גיל.
-
דינאמיות- מרתק בכל שלב ותפקיד, משתנה בהתאם לאורחים ולנסיבות.
הצטרפות לעולם המלונאות מאפשרת ללומד להביא לידי ביטוי את כישרונותיו, ידע השפות, יחסי האנוש ואהבת האדם. מקצוע זה מאפשר למלא שאיפות מקצועיות ואנושיות. בית הספר לתיירות מציע תוכנית ללימוד מנהל מלונאי בכיר הכולל את כל מקצועות המלונאות, ידע נרחב אשר מאפשר לתפקד במלון בתפקידים מגוונים, ביניהם: אגף הקבלה, תפעול אגף מזון ומשקאות, שיווק ומכירות וכד'. בשילוב עם מקצועות המכשירים לניהול ברמות השונות ולהפעלת משאבי האנוש בצורה הטובה ביותר.
בזמן הלימודים מומלץ לעבוד במקביל במקצוע המלונאות בתפקידים שונים,דבר אשר יאפשר ליישם את הנלמד בשטח ולהשלים את ההכשרה הדרושה לתפקידים בכירים בעתיד.
בין נושאי לימוד:
-
ניהול מזון ומשקאות – פיתוח מיומנויות הפעלת אגף מזון ומשקאות במלון.
-
מבוא למלונאות ותעשיית התיירות – למידת הבסיס המלונאי והכרת כל הגורמים השייכים למארג המלונאי והתיירותי.
-
עקרונות תזונה נכונה – חשיבות המזון הנכון במערך המזון והמשקאות במלון.
-
בר ומשקאות - הכרת המשקאות ותורת המוזגות.
-
אירועים וכנסים – יצירת אירועים וכנסים מותאמים לקוח על פי רצונותיו וציפיותיו.
-
תברואת המזון – מה מותר ומה אסור בתחום ההיגיינה והבריאות בכל הקשור למזון והשימוש בו.
-
תפעול מחלקות המלון - הכרת מחלקות המלון, תפעולן וניהולן בתאום מושלם.
-
מסעדנות – ניהול והפעלת מסעדה ברמה רווחית ומותאמת לקוח.
-
ביקורת מזון ומשקאות – מיומנויות בקרה על מערך המזון והמשקאות במלון.
-
תורת הבישול לימוד מעשי - התנסות אישית בהכנת סוגי מזון שונים.
-
מבוא לאומנויות הבישול – למידת הכנת מזון בסיסית והכרת מיומנויות הטבח במלון.
-
אנגלית למנהלים – לאפשר למנהל בכל רמה ותפקיד לנהל שיחה עסקית באנגלית.
-
משרד הקבלה – מיומנויות הטיפול באורח מרגע ההזמנה ועד עזיבתו את המלון.
-
שיווק ומכירות במלונאות – היכרות עם הגורמים בשוק שיש להם צורך ורצון לקנות את המוצר שירותי מלון עבור לקוחותיהם
-
מתמטיקה – למנהלים.
-
סטטיסטיקה – לשימוש וצרכי המנהל.
-
מבוא לשיווק - יכולת לזהות את שוק המטרה ולהניע אותו להשתמש ו/או לרכוש את המוצר המוצע לו.
-
תקשורת בין אישית – היכולת לתקשר ולפעול עם אנשים בצורה הרמונית ויעילה בעסק.
-
ניהול משאבי אנוש – בחירת והפעלת כוח אדם כך שיהווה את המשאב החשוב ביותר בתפעול מלון.
-
חשבונאות פיננסית – לימוד המערכת הפיננסית הנדרשת ברמות הניהול.
-
מבוא לכלכלה – ידע בהבנה כלכלית למנהל.
-
עקרונות בהתנהגות חברתית - מושגי יסוד בפסיכולוגיה כללית ובפסיכולוגיה חברתית .
-
מבוא לניהול וארגון – לימוד פעולות הארגון, תפקודו, מוטיבציה וכד..
-
תמחיר ומימון – לימוד דרישות השוק בתחום התמחור והמימון למנהלים.
-
דיני עסקים – הבנת חוקים ותקנות הרלוונטיות לתפקיד המנהל.
-
מנהיגות וקבלת החלטות – פעילות במצבים משתנים תוך התאמת שיטות הניהול לכל מצב.
-
יישומי מחשב תפעול תוכנות המחשב והשימוש בהן להפעלה אפקטיבית ויעילה לעסק.
-
עיצוב תדמיתי – הדרכת המלונאי כמפעיל משאבי אנוש וכאיש יחסי הציבור של המלון.
התמחות מקצועית (סטאז')- התמחות מקצועית (400 שעות) להטמעת הידע הנרכש ויישום מעשי במלון.
אפשרויות עבודה במלונות - לסטודנטים תינתן ההזדמנות לפגוש מנהלי מלונות ומנהלי משאבי אנוש על מנת לקבל מידע אודות אפשרויות ומקומות עבודה פנויים. בנוסף, תועבר רשימת הסטודנטים בהתאם לבקשותיהם לעבודה להתאחדות המלונות בישראל אשר תדאג להפצתם בין כל המלונות בארץ.
נקודות זכות ללימודים אקדמיים באוניברסיטת חיפה - נקודות זכות לתואר ראשון באוניברסיטת חיפה: בהכירה ברמתם המקצועית הגבוהה של הקורסים בביה"ס לתיירות, החליטה אוניברסיטת חיפה לאשר צבירת נקודות זכות לתואר ראשון בתחומים נבחרים.