בחלקו הראשון של הקורס (14 השיעורים הראשונים), נלמד את התיאוריות הקשורות בחומרי הגלם באופן מעמיק, טכניקות עבודה שונות, שיטות בישול מגוונות ומקצועיות והכל תוך התנסות מעשית מלאה והכנת מנות ומתכונים שונים. בחלקו השני של הקורס נתרגל באופן מעשי את כל מה שנלמד עד עתה בקורס.
השיעורים יהיו בפורמט של "מסעדה" בו נכיר מטבחים שונים, חומרי גלם חדשים ושיטות בישול מעניינות תוך עמידה מקצועית על בניית ארוחה מלאה, הכנות מקדימות, הכנה A la minute, תזמון והוצאת מנות נכונה ועמידה על פרזנטציה עדכנית ומעוררת.
מסעדת תלמידים הינה חלק בלתי נפרד מתהליך אותו חווים תלמידינו בקורס "יסודות הבישול".
אחרי שלמדו את רזי הענף,התאמנו בטכניקות עבודה שונות, התנסו במיטב חומרי הגלם- מוטלת עליהם המשימה האמיתית: להכין ארוחה של מסעדה לאורחים בהגשה במסעדת הבית לאורחי התלמידים.
הכיתה הופכת למטבח מסעדה לכל דבר ועניין. ברחבה הסמוכה אליה, מקורה וממוזגת, מסודרים שולחנות ערוכים העונים על כל כללי המסעדה ומיד עם הגעת האורחים מוגש תפריט קבוע אותו מכינים ומגישים התלמידים.