צירים בסיסיים ורטבים שנולדים מהם.
עוף ושאר בעלי כנף: הסברים ומנות עם שליו, אווז, מולרד ועוד.
בקר: חלוקה והתאמה לשיטות בישול שונות.
דגים: בחירה, חיתוכים ומתכונים מגוונים.
פסטה: הכנת פסטה טרייה ורטבים משלימים.
תוספות ועוד: מתכוני אורז תפו"א וירקות.
רטבים מורכבים, סלטים.
אידוי וטיגון עמוק: הכרות עם שיטות בישול הנפוצות בעולם ( מחזור קיץ ) או מרקים ( בחורף )
כללי עבודה נכונים לאידוי ולטיגון
אירוח חלבי" קיש, טראט, פאי ועוד
מטבח לדוגמא מהמזרח - תאילנד.
מטבח לדוגמא מכאן - איטליה.
חזרה לבסיס- אפיית לחמים.
תכנון תפריט,ביצוע ארוחת גורמה ויישום הקורס להפנינג של סעודה מלכותית.