ב-foodsteps מתקיימות סדנאות בישול מעשיות, המועברות על ידי צוות מגוון ודינאמי, המורכב מבעלי מקצוע ומבעלי סוד חלקם עבדו במסעדות בעלות כוכב מישלין, חלקם בעלי חברות קייטרינג וחלקם מתמחים במטבח אתני כזה או אחר.
בסדנאות אלה אפשר להכיר טעמים חדשים, שיטות בישול, טריקים של מטבח, חומרי גלם שונים ומתכונים מכול רחבי הגלובוס.
כיתת ההדרכות בנויה לעבודה משותפת של עד 30 איש.
המשתתפים מקבלים הסבר אודות התפריט, לובשים סינרים ומבשלים יחד ארוחה רבת מנות וטעמים.
בסוף כל סדנה אנו עורכים שולחן וטועמים את מה שיחד בישלנו.
לכיתה חסות מיקבי רמת הגולן ויינות היקב מלווים את התבשילים ואת ארוחת הסיום.
ב-foodsteps נערכות גם סדנאות לקבוצות סגורות, מימי גיבוש למנהלים ועד מסיבת רווקות.