המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין- תואר ראשון

המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין- תואר ראשון - מידע כללי

מורים מבית טוב

צריכים עזרה?
המרכז הארצי לייעוץ והכוונה ללימודים
ilimudim, התקשרו ונעזור לכם למצוא פיתרון
הצג טלפון מוסד

המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין נוסדה בשנת 1913, לפני כ- 100 שנים, במהלך "מלחמת השפות" ונקראת ע"ש מייסדה ומנהלה הראשון – דוד ילין. במבני האבן שלה, מראשית המאה הקודמת, מתקיימים חיי קמפוס תוססים ועשירים. אלפי צעירים רוכשים במכללה תואר אקדמי ראשון ושני וכמו כן תעודת הוראה וכל זאת תוך מעורבות חברתית רב תחומית, ברמת הפרט והקהילה, בדגש על התפתחות אישית של הלומד ובאוירה ליברלית-פלורליסטית . המכללה דוגלת במצוינות ובמקצוענות בהוראה, במעורבות חברתית ובחינוך הומניסטי. כאקדמיה לחינוך ולמצוינות מפעילה המכללה שיטות חדישות להתנסות מעשית והכשרת מורים ברוח שנות האלפיים.  

בבסיסה של פעילות המכללה נמצאים עקרונות מגילת העצמאות של מדינת ישראל, כבוד למורשת ישראל ולתרבותו ולהשקפותיו של הזולת, ערכיה כמדינה יהודית ודמוקרטית, שמירה על החוק ועל זכויות האדם וחתירה לשלום ולסובלנות בין אדם לאדם ובין עם לעם. במכללה מטפחים גישות חדשניות לצד ערכי חינוך מסורתיים; התנסות פדגוגית מוכרת לצד פעילות בלתי שגרתית, וניסיון מתמיד להפוך את ההוראה למקצוע המשלב עניין עם ייעוד למורים ולתלמידים כאחת ברוח שנות האלפיים.

אוכלוסיית הסטודנטים במכללה מגוונת ומהווה שיקוף מלא של החברה הישראלית, לומדים ומלמדים בה-  יהודים דתיים וחילונים, מוסלמים ונוצרים ערבים חילוניים ודתיים, וכן עולים חדשים מרחבי תבל. אוכלוסיית הסטודנטים מגיעה מכל רחבי הארץ.
במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין שפע תכניות ייחודיות ללימודים לתואר ראשון ותעודת הוראה, להכשרת אקדמאים להוראה, לתרפיות, לימודים לתואר שני בחינוך ולימודי המשך לפיתוח מקצועי ולצמיחה אישית. במכללה מכינה קדם אקדמית להשלמת בחינות בגרות ולשיפורן, מכינה ייעודית להוראה ותכנית מתוגברת לעולים חדשים. 

המכללה מאופיינת באווירה משפחתית ותומכת ובמיטב המרצים אשר נותנים לסטודנטים שלנו ידע מקצועי, תמיכה אישית ופיתוח חזון חינוכי. בין הבוגרים שלנו אנשי רוח ומובילים חברתיים.אם בני אדם וילדים מרגשים ומעניינים אתכם, אם אתם חשים שסיוע לילדים ולבני נוער לגבש את תפיסת עולמם, לרכוש ידע, לעצב יכולות חשיבה ולמידה מאתגר אתכם,  ואם ברצונכם להיות "החלוץ ההולך לפני המחנה" ובכך ולהטביע את חותמכם על החברה בישראל, מקומכם איתנו.

במכללה לחינוך ע"ש דוד ילין ישנו מגוון רחב של אפשרויות לימודים.
במסלולים נבחרים ניתן לבנות תכנית לימודים של שלושה ימים ותכניות אישיות המותאמות לצרכי הלומדים


תואר ראשון B.Ed. ותעודת הוראה, אמנויות, תוכנית בין מסלולית, הכשרה אקדמית להוראה, תואר שני, תרפיות ועוד



בית הספר ללימודי המשך- מגוון רחב של לימודי תעודה והשתלמויות לפיתוח אישי ומקצועי של מורים, עובדי הוראה שאינם מורים ולאלה שעוסקים במקצועות תומכי הוראה בתחומי הליבה  וכן מכינות.

 

האנשים שעשו היסטוריה
מה המשותף בין גלילאו גלילי, מוחמד, הרצל וצ'רלי צ'פלין? לכאורה, שום דבר. הם חיו בתקופות שונות, בארצות שונות, הם בני עמים אחרים... אך כולם זכו להתארח בקורס הייחודי "אישים מכונני עולם" – קורס העשרה ראשון מסוגו שבו השתתפו כל תלמידי שנה א' במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים.
את הקורס ריכזה ד"ר איילת כהן, ראש החוג לתקשורת במכללה, והיא מספרת על ייחודו: "כל חוג במכללה 'תרם' אדם מטעמו, שהכין מפגש מלא שסבב סביב אישיות חשובה מתחום החוג. נכון שהיה מדובר ב'טעימה' בלבד, כי ברור לכולם שאי-אפשר ללמוד על דמותו המורכבת של אברהם אבינו, לדוגמה, בהרצאה בת שעה וחצי בלבד, אך הקורס עשה את שלו – העשיר את הבאים בידע ופיתח את סקרנותם האישית והאינטלקטואלית כלפי האישיות המדוברת".

צ'פלין המהפכן
את סדרת מפגשי הקורס סיימה הרצאתה של ד"ר כהן על דמותו של צ'רלי צ'פלין – השחקן, הפנטומימאי, הבדרן, המהפכן והגולה שלא מרצון מארצו. כהן הובילה את הנוכחים בין תחנות חייו השונות של צ'פלין, במיומנות ויצרה התעניינות בפעילותו ובמעשיו של האיש שנחשב לאחד מאבותיו של הקולנוע. המפגש, שהתקיים באודיטוריום של המכללה, עורר סקרנות ושאלות רבות. "רצינו שאנשים ירגישו לא כמו במכללה, אלא כאילו הגיעו למפגש העשרה קולנועי בסגנון סינמטקי", הסבירה ד"ר כהן.
בסיום הקורס היו גם תובנות. "השילוב של כל תכני הלימוד בקורס הרב-תחומי הזה הובילו בהחלט אל המטרה הכללית – רב-תרבותיות וחשיפת הסטודנטים לעושר תרבותי זה. אני מקווה שקורסים כדוגמת הקורס 'אישים מכונני עולם' יתקיימו גם בעתיד", אומרת ד"ר איילת כהן.
בוא תצטיין
לסטודנטים הלומדים במסלול להכשרת מצוינים להוראה ולפיתוח מנהיגות חינוכית יש נתונים אישיים מצוינים, ובלא כל קושי יכולים היו להתקבל לכל מסלול לימודים אחר שיבחרו. העובדה שהם בחרו ללמוד במכללה ולהכשיר עצמם להוראה, מעידה יותר מכול על המוטיבציה העזה ועל תחושת השליחות שהם חשים ביחס למקצוע ההוראה. המאפיין קבוצה זו של סטודנטים הוא שאיפתם לתרום לחברה, להעלות את רמת ההוראה בארץ ולהשתתף בשינוי דמותה של מערכת החינוך", מספרת ד"ר ברוריה שישון, מרצה לפיזיקה ומדריכה פדגוגית, המרכזת זו השנה השנייה תכנית זו, במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים. מטרות הלימודים במסלול הן: לטפח לומדים עצמאיים, מעמיקים ויצירתיים, בעלי כושר חשיבה אנליטית וביקורתית ובעלי יכולת לעסוק במחקר אקדמי; להכשיר מורים מצוינים ורחבי אופקים ולפתח מנהיגות חינוכית, שתהיה כוח מוביל במערכת החינוך הישראלית.

בעלי הנתונים הגבוהים זוכים לטיפוח ייחודי: סיום הלימודים לתואר .B.Ed לאחר שלוש שנות לימוד במקום ארבע, השתתפות בתכנית לימודים ייחודית, שבה עוסקים בנושאים מתחום ההעשרה הערכית, התרבותית והחברתית וכן השתתפות בפרויקטים שונים וסיורים מגוונים. ד"ר שישון מאמינה שזו תכנית חשובה ביותר. "משרד החינוך שיזם את התכנית, מצא את הדרך הנכונה להגיע לאוכלוסייה טובה, כדי שזו תעסוק גם בתחום ההוראה", היא אומרת.

כיום לומדים במסגרת התכנית 17 סטודנטים בעלי יכולות גבוהות. הם לומדים באחד ממסלולי ההכשרה המקצועיים השונים, ויתרה מכך, הם זוכים לקורסי העשרה מעניינים, ביניהם: "אינטואיציה, שכל ישר ומדע", "פילוסופיה של המדע" "רב-אוריינות בחברה רב-תרבותית" וקורסים ייחודיים בהיסטוריה, במחשבת ישראל, באמנות ועוד. הסטודנטים הלומדים בתכנית זוכים גם להשתתף בסיורים מקצועיים בבתי ספר ובמוזיאונים ובמפגשים עם אנשי חינוך בארץ.
מיוחדים בחינוך
"מי שיודע ללמד ילדים בחינוך המיוחד, יֵדע ללמד טוב יותר גם בחינוך הרגיל. הוא אף יהפוך לאדם בעל איכויות אחרות, היודע להתחבר לאנשים מסוגים שונים", אומר ד"ר דן וולף, העומד בראש המסלול לחינוך מיוחד במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים
החברים הכי טובים של בני-האדם
המכון לחינוך, להוראה ולסיוע בעזרת בעלי-חיים שהוקם לפני כעשר שנים במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים, ממשיך לגדל דור חדש וסקרן של מטפלים בבעלי-חיים. מקצוע זה הולך ונעשה שכיח יותר ויותר באוכלוסיות טיפוליות. תופעה זו נובעת מכך שנעזרים ביצור חי לא שיפוטי, והוא מצדו מחזיר אהבה בשפע
עניין של תקשורת
שיעורי תקשורת הם אחד הלהיטים העכשוויים במערכת החינוך. כדי להיות מורה לתקשורת לא די לסיים בית ספר לקולנוע או לטלוויזיה, צריך גם תעודה ותואר. את אלה אפשר לקבל בחוג לתקשורת במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין. "בסוף הלימודים אין מי שלא מוצא עבודה במקצוע", אומרת ראש החוג, ד"ר איילת כהן
לגלות את הרווח שבין השורות
לימודי ביבליותרפיה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים מכשירים מורים בוגרי תואר ראשון לעסוק במקצוע מרתק: טיפול באנשים באמצעות תהליכים של קריאה וכתיבה. "המגע עם הטקסט יכול לחשוף רבדים עמוקים בנפש, שלא תמיד מתגלים בשפה רגילה", מסבירה מיכל שמחון, ראש המכון לחינוך ולסיוע באמצעות ספרות במכללה
שכר לימוד: אוניברסיטאי - מתוקצב, ניתן לשלם על פי הפקדון לחיילים משוחררים
מעונות: יש, לרשות הסטודנטים עומדים מעונות האוניברסיטה העברית
כתובת: רח' מעגל בית המדרש 7, בית הכרם, ת"ד 3578, ירושלים, 91035.

*התכנים בעמוד זה מתעדכנים אחת לכמה חודשים

מוסדות לימוד נוספים בתחום שבחרת:

נמצאו 3 מוסדות לימוד ובהם 55 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה
לימודים גבוהים בעלי גוון יישומי בקמפוס אוניברסיטאי
כתובת: סנונית 51 כרמיאל
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 13 מסלולים
תואר ראשון במתמטיקה שימושית
תואר שני במדעים בהנדסת מערכות
תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע
תואר ראשון בהנדסה אופטית
תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה
תואר ראשון בהנדסת מכונות
תעודת הוראה ותואר ראשון במקצועות הטכנולוגיים והמדעיים
תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה
תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול
תואר ראשון בהנדסת תוכנה
תואר שני בהנדסת תוכנה
תואר שני בביוטכנולוגיה
תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול
המכללה האקדמית תל חי
מכללת תל חי
כתובת: ד. נ. גליל עליון 12210 . אצבע הגליל - צפונית לקרית שמונה וסמוך לקיבוץ כפר גלעדי
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 31 מסלולים
תואר ראשון במדעי התזונה B.Sc.
תואר ראשון בביוטכנולוגיה
תואר ראשון בכלכלה וניהול
תואר ראשון בעבודה סוציאלית
המרכז לאומנויות
תואר ראשון בחינוך
תואר ראשון בלימודים רב-תחומיים
תואר ראשון במדעי המחשב
תואר שני בעבודה סוציאלית
תואר ראשון בביוטכנולוגיה קדם רפואה
טיפול בעזרת אומנות - לימודי המשך
תואר ראשון במדעי המזון B.Sc.
תואר במדעי הסביבה B.Sc
תואר ראשון בפסיכולוגיה
תואר ראשון בשירותי אנוש
הנהלת חשבונות 1+2
תוכנית הכשרת מאמנים עסקיים
הכרת המחשב
קורס הנחיית קבוצות במערכת החינוך
קורס העצמה אישית
קורס שפת הגוף בפעולה
הנהלת חשבונות 3
פסיכודרמה למטפלים
קורס ייעוץ מס
מתמחה בגידול הגפן וייצור יין - CELLAR MASTER
תואר שני בביוטכנולוגיה (M.Sc.)
תואר ראשון בזאוטכנולוגיה
תואר ראשון במזרח אסיה
תואר שני במדעי התזונה*
תואר שני בדרמה ותרפיה
תואר שני בלימודי הגליל*
מכללת סמינר הקיבוצים
סמינר הקיבוצים. להצליח ולהישאר בן אדם
כתובת: דרך נמיר 149, תל-אביב
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 11 מסלולים
תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך יצירתי לגיל הרך
תואר ראשון בניהול ויזמות עסקית-חברתית
החממה ליזמות חינוכית חברתית - תואר ראשון
תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך מיוחד רב-גילי
תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה לבית הספר היסודי
תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה בחינוך על יסודי- מדעי הרוח
תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה בחינוך גופני
תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה בשפה וספרות אנגלית
המחלקה לגיל הרך - תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך לגיל הרך
מכינת ניצני מהו"ת
תואר ראשון ותעודת הוראה בביולוגיה בדגש על יסודי
בעמוד זה נמצאים 55 מסלולי לימוד בתחום , ב-3 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין ב אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
סוג תואר:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור