בדרום תל אביב, על גבול יפו, במבנה תעשייתי במרכז שוק הדגים הסיטונאי של ת"א שוכן בית הספר "בישולים"בית הספר הגבוה לקולינאריהבדרום תל אביב, על גבול יפו, במבנה תעשייתי במרכז שוק הדגים הסיטונאי של ת"א שוכן בית הספר "בישולים"בית הספר הגבוה לקולינאריה במרכז.
"בישולים" נוסד ב– 1997 מתוך רצון ליצור בית ספר ברמה בינלאומית שישלב בין לימוד טכניקות צרפתיות קלאסיות לחדשנות ויצירתיות. בראיה זו החל "בישולים" לראשונה בישראל להכשיר שפים וקונדיטורים במסלול מסעדנות גורמה ובמסלול פטיסרי.
על ראשוני השפים שהצטרפו לסגל של בישולים נמנו ישראל אהרוני, חיים כהן, יונתן רושפלד, הנס ברטלה, יורם ניצן, עופר גל ועוד רבים אחרים. לכולם חזון משותף – לעצב את פניה של הקולינאריה הישראלית. עם השנים הפך "בישולים" לאגדה, כמו גם סגל השפים המפואר והרשימה הארוכה של בוגריו.
מאז הקמת בית הספר השתלבו אלפים מבוגרי "בישולים" ביצירה ובעבודה במסעדות הגורמה, קונדיטוריות היוקרה, ענף הקייטרינג, המלונאות ובאפיקי יצירה ייחודיים בארץ ובחו"ל, רבים מהם בתפקידים בכירים, ומהווים את ליבו הפועם של ענף המזון הישראלי.
סגל המרצים והשפים
סגל המורים ב"בישולים" מונה למעלה מ- 20 שפים ומרצים, אנשי מקצוע מובילים בתחומם, בעלי ניסיון במיטב המוסדות הקולינאריים בארץ ובעולם, מטרתם העיקרית להעביר את הידע שצברו. בראשם עומד השף מאיר דנון, המנהל המקצועי של בית הספר, בוגר הקורדון בלו בפריז ובעל ניסיון של שנים רבות כשף ראשי בטובות שבמסעדות פריז.
מסלולי הלימוד
בית הספר מפעיל תוכניות לימודים מקצועיות ומקיפות בשני מסלולים: בישול גורמה, ופטיסרי – קונדיטוריה מקצועית. תוכניות הלימוד בשני המסלולים בני 502 שעות כל אחת מבוססות על עבודה מעשית "hands on", קורס "מטרפות ומבחנות" – טכנולוגית מזון ומבוא לגסטרונומיה מולקולארית וסטאז' מעשי. בדומה לבתי ספר מובילים בצרפת ובארה"ב מפעיל בית הספר תוכניות לימוד מתקדמות לבוגריו בשני המסלולים. "לימודי המשך" אלה מיועדים לבוגרי בית הספר ומאפשרים להם לרכוש הכשרה מקצועית מתקדמת .
מאפיינים ויתרונות
הלימודים בבית הספר מבוססים על לימוד מעשי בכיתות מועטות משתתפים ומאפשרים מעקב צמוד של סגל השפים אחר התפתחות כל סטודנט. חלק מהשעורים מועברים על יד שני מדריכים.שיטת הלימוד בבית הספר מושתתת על עבודה פרטנית בה כל סטודנט מכין את מכלול המרכיבים בעצמו מא' ועד ת' ומקבל משוב אישי על תוצאות עבודתו . שיטה זו ייחודית בארץ מאפשרת הטמעה יסודית של הטכניקות הנלמדות.